Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

O Γκίνης νέος αρχηγός ΓΕΣ

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού και όλο το παρασκήνιο της παραίτησης και της αντικατάστασης Ζαζιά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπέβαλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.
Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υπέβαλε την παραίτησή του στις 2.30 τα ξημερώματα, αντιδρώντας στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για "κομματικές διώξεις" και έκανε λόγο για "πρακτικές άλλων εποχών".
Να σημειωθεί ότι σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), οπότε και θα κληθεί μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά να επιλέξει νέο αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Τον έως σήμερα διοικητή Πρώτης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, δεύτερο στην ιεραρχία αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη επέλεξε ως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελειου Στρατού, στη θέση του παραιτηθέντος αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιάζια, το ΚΥΣΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Με αφορμή δε σχόλια που ακούγονται από ραδιόφωνα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε ούτε ετέθη από κανέναν θέμα επιστροφής αποστράτων στις 'Ένοπλες Δυνάμεις.
Η Ανακοίνωση ΓΕΣ
"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.
Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ"