Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Στον «αέρα» η μεταφορά 200.000 μαθητών ενόψει της σχολικής χρονιάς

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπ. Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους Περιφερειάρχες, που ανέλαβαν να καλύψουν την αδυναμία των Δήμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μεταφοράς 200.000 μαθητών σε όλη τη χώρα μετά τη σημερινή συνάντηση των περιφερειαρχών με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι περιφερειάρχες ζήτησαν να υπάρξουν «συγκεκριμένες έγγραφες δεσμεύσεις» και, εάν είναι δυνατόν, «νομοθετικές διασφαλίσεις» από την πλευρά του υπουργείου, προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει την ευθύνη αποπληρωμής των μεταφορέων για όσα τους οφείλονται έως σήμερα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής,Γιάννης Σγουρός, οι περιφερειάρχες περιμένουν εντός της ημέρας την έγγραφη διαβεβαίωση του υπουργείου προκειμένου να νομιμοποιηθεί η όλη διαδικασία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της αδυναμίας των δήμων να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα να μην έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των 200.000 μαθητών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.


Πηγή:  http://www.skai.gr/