Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Λύση στο άψε - σβήσε για τη μεταφορά των μαθητών από τον Στυλιανίδη

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο Κομοτηναίος Υπουργός Εσωτερικών βρήκε τα χρήματα και έτσι πήραν παράταση για άλλον έναν χρόνο τα δρομολόγια

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Μπορεί να μιλά ελάχιστα έως καθόλου, όμως πράττει τα αυτονόητα που για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν από ακατανόητα έως ... αδιανόητα. Ο λόγος για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος σήμερα , μετά από συνεννοήσεις με Αρβανιτόπουλο, Αθανασίου, Σταϊκούρα, Ασκούνη (πρόεδρο ΚΕΔΕ) , Σγουρό την εκταμίευση 21 εκατ ευρώ πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου , για τη μεταφορά 200.000 μαθητών στα σχολεία. Το θέμα είναι ότι τα λεφτά θα δοθούν τώρα κι ως εκ τούτου για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν θα ανακύψουν τα γνωστά τραγελαφικά του παρελθόντος όπου οι ιδιοκτήτες λεωφορείων αρνούνταν να μεταφέρουν μαθητές επειδή το Δημόσιο τους φέσωνε συνεχώς.

Σημαντικό είναι επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα παρατείνονται οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς ως τις 30/6/2013 με παράλληλη υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17% μετά από συνεννόηση και με τους μεταφορείς, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς μαθητών και εξοικονομώντας περίπου 25 Εκατ. Ευρώ. Κι αυτή η μείωση ήταν επιβεβλημένη καθώς εντοπίστηκαν πάρα πολλές περιπτώσεις υπερτιμολογήσεων από τους μεταφορείς.