Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τελευταίος αποχαιρετισμός της Ξάνθης για το Χάρη Ατματζίδη

Ο πρώην βουλευτής οδηγήθηκε πριν λίγο στην τελευταία του κατοικία

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΧΩΡΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 
ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ;





Στην τελευταία του κατοικία βρίσκεται από το μεσημέρι  της Δευτέρας ο πρώην βουλευτής Χάρης Ατματίζη, ο οποίος πέθανε την Παρασκεή σε ηλικία 82 ετών. 
Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλη στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας, στην Ξάνθη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα.
Τον εκλιπόντα βουλευτή συνόδεψαν, εκτός των συγγενών του, αρκετοί πολιτικοί παράγοντες από την Ξάνθη και την υπόλοιπη χώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και απλός κόσμος. Παρόντες στην κηδεία του Χάρη Ατματζίδη ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος, οι πρώην Υπουργοί Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, Χρήστος Παπουτσής και Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρώην Αντιπρόερος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, οι πρώην βουλευτές Φαίκογλου Αχμέτ, Γιώργος Παυλακάκης, Μάντατζη Τσετίν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Παραστατίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος, oi πρώην Νομάρχες Γιώργος Παυλίδης και Παναγιώτης Σαλτούρος, ο μηχανικός και συνεργάτης του Κώστας Αντωνιάδης, o Δημοσιογράφος του Mega Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του ΕΒΕ Χρόνης Μπαλαφούτης, πρώην Γραμματείς της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι του εκλιπόντος.
Οι επικήδειοι που εκφωνήθηκαν
Επικήδειους εκφώνησαν, από την πλευρά των πολιτικών ο πρώην Υπουργός Δ. Παπαδημητρίου, από την αυτοδιοίκηση ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, από το Γηροκομείο Ξάνθης –του οποίου υπήρξε ιδρυτής- η επίτιμη Πρόεδρος Βιβή Στυλιανίδη και, τέλος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων. Όλοι τους επεσήμαναν την προσφορά του στον τόπο τις περασμένες δεκαετίες τους πολιτικούς του αγώνες, την εκτίμηση της οποίας έχαιρε στην Αθήνα αλλά και τον ζωντανό του χαρακτήρα που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στον κοινό όλων των κομμάτων. Τέλος, επισημάνθηκε ότι η παρουσία του στη Βουλή, συνδυάστηκε με μια εποχή τεράστιων αλλαγών, κατά την πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και στη δύσκολη περίοδο 1978-81