Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αποδεκτή και επίσημα η παραίτηση Αγκόρτζα. Κλειστές πόρτες για νέους Αντιδημάρχους;

Αφού την ζήτησε, την αποδέχθηκε κιόλας ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ Η 
ΠΑΥΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ;



Αφού τη ζήτησε, την αποδέχτηκε κιόλας ο Δήμαρχος Ξάνθης. Ο λόγος για την παραίτηση του τέως Αντιδημάρχου Απόστολου Αγκόρτζα, η οποία έγινε επίσημα αποδεκτή από το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.

Όπως ήταν απαραίτητο να γίνει για τυπικούς και πρακτικούς λόγους (πχ για να σταματήσει η μισθοδοσία) ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης υπέγραψε την αναγκαία απόφαση με τον αύξοντα αριθμό 975, με βάση την οποία γίνεται αποδεκτή η από 7/8 έγγραφη παραίτηση του Απόστολου Αγκόρτζα από το αξίωμα του Αντιδημάρχου και απαλάσσεται από την άσκηση των καθηκόντων.

Η απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή 17/8 από το Δήμαρχο Ξάνθης και η ισχύς της ξεκινά από την ημέρα που κατατέθηκε γραπτώς η παραίτηση, μετά από αίτημα του Δημάρχου


Χωρίς αντικαταστάτη, συγχωνεύεται η Αντιδημαρχία ;

Πέρα από τα τυπικά ζητήματα, η υπόθεση της αναπλήρωσης, δεν απασχολεί για την ώρα τη δημοτική αρχή και , προφανώς δεν θα την απασχολήσει ποτέ, αφού εδώ και καιρό (πριν την παραίτηση Αγκόρτζα) θεωρείτο δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Αντιδημαρχία καταργείται και θα συγχωνευτεί με αυτή της Καθαριότητας σε μια ενιαία Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος. (εκτός αν επιλεγεί μια λύση αντικατάστασης για λίγο καιρό, σενάριο πάντως δύσκολο και με υποψήφιο το Ν. Σπυριδόπουλο, ίσως)

Κατά τα άλλα, γενικότερα, οι περιπτώσεις αντικατάστασης Αντιδημάρχων θεωρούνται δύσκολες για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με δυστοκία στην εύρεση αντικαταστατών αλλά και στην εμπιστοσύνη του Δημάρχου σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Άγνωστο είναι το μέλλον της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας μετά την υπαγωγή της υπηρεσίας στο Γραφείο Δημάρχου καθώς και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, σε περίπτωση που αποφασιστεί να μειωθεί ο αριθμός τους. Σε ότι αφορά στα Νομικά Πρόσωπα, οι φήμες κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια Μανώλη Φανουράκη σε σχέση με τις δυνατότητες του Κέντρου Πολιτισμού αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον ίδιο. 


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/