Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τρεις Θρακιώτες στην Παραολυμπιακή ομάδα

Αναχωρεί το μεσημέρι για το Λονδίνο έχοντας στις τάξεις της τον κομοτηναίο Άλεξ Ταξιλδάρη, την ξανθιώτισσα Σεμιχά Ριτζάογλου και τον εβρίτη Αλέξανδρο Παπαδάκη

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Αναχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης με ειδική πτήση της «Ολυμπιακής» η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στην οποία μετέχουν και τρεις θρακιώτες πρωταθλητές. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για την κορυφαία διοργάνωση με όνειρα και ελπίδες για διψήφιο αριθμό μεταλλίων από τους 61 συνολικά αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν, οι οποίοι επί βρετανικού εδάφους καλούνται να επαναλάβουν ότι πέτυχαν πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο. Να θυμίσουμε ότι το 2008, στην κινεζική πρωτεύουσα, η ελληνική ομάδα πανηγύρισε 24 μετάλλια αλλά και την 20η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 148 χωρών.

Ανάμεσα στα 61 άτομα που συμμετέχουν στην αποστολή, περιλαμβάνεται ως γνωστόν και ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής και αργυρός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης το 2004 στην Αθήνα Αλέξανδρος Ταξιλδάρης. Αυτοί θα είναι οι τρίτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχει ο Άλεξ, αγωνιζόμενος μόνο στα 50μ ύπτιο. Επίσης, στην κολύμβηση θα αγωνιστεί και η ξανθιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σεμιχά Ριζάογλου και μάλιστα σε τρία αγωνίσματα, στα 50μ και τα 100μ ελεύθερο και στα 50μ ύπτιο. Η τρίτη θρακιώτικη συμμετοχή αφορά το άθλημα του μπότσια, στο οποίο θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, με καταγωγή από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου.

Όλοι τους παραβρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης σε εορταστικού χαρακτήρα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για την παρουσίαση όλης της παραολυμπιακής ομάδας του Λονδίνου. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι ο Χρήστος Ταμπαξής, χρυσός παραολυμπιονίκης και... βασικός αντίπαλος του Ταξιλδάρη, θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης της 28ης Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή υπάρχει δυναμική παρουσία και από αθλητές της Αν. Μακεδονίας, αφού συμμετέχουν στον στίβο η καβαλιώτισσα παραολυμπιονίκης Ανθή Καραγιάννη στα 100μ και το μήκος και η Αλεξάνδρα Δημόγλου, επίσης από την Καβάλα και με μετάλλια σε προηγούμενες διοργανώσεις, που θα αγωνιστεί στα 100μ και 400μ, καθώς και η Άννα Τζήκα από την Δράμα που θα είναι η μοναδική αθλήτριά μας στην τοξοβολία.

Στην εκδήλωση της Τρίτης για το ξεπροβόδισμα της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ενώ έδωσε την ευλογία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Στην φωτογραφία από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε τους τρεις θρακιώτες συμμετέχοντες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (από αριστερά οι Παπαδάκης, Ριζάογλου και Ταξιλδάρης).