Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη για διακίνηση λαθρομεταναστών

Στην φάκα των συνοριοφυλάκων έπεσαν δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 28 ετών

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Συνελήφθησαν, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, δύο Έλληνες ηλικίας 28 κα 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα λαθρομετανάστες.

Για την ίδια υπόθεση, επίσης συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε παραχωρήσει το όχημά του στους διακινητές, για να μεταφέρουν τους μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, ύστερα από τις συνεχόμενες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν, στην Εθνική Οδό Σουφλίου – Αλεξανδρούπολης, δύο οχήματα να διέρχονται με μεγάλη ταχύτητα και το μεν πρώτο να λειτουργεί ως προπομπός, ενώ στο δεύτερο να μεταφέρονται εννέα λαθρομετανάστες. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών στο πρώτο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος και επέβαινε ο 24χρονος, ο οδηγός συμμορφώθηκε, ακινητοποίησε το όχημα και ακολούθως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, ακινητοποίησε το όχημα με το οποίο μετέφερε τους εννέα λαθρομετανάστες και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα που οδηγούσε ο 28χρονος ανήκει στον 35χρονο ο οποίοςκαι συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σημειώνεται, ότι οι δύο ημεδαποί ηλικίας 28 και 35 ετών, έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση λαθρμεταναστών.
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του τέταρτου δράστη.