Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Επιστολή στον Σαμαρά από τα Επιμελητήρια και τις Ομοσπονδίες της Θράκης

Την απέστειλαν στον Πρωθυπουργό με θέμα την σίτιση των Αστυφυλάκων και των Μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Επιστολή διαμαρτυρίας συνυπέγραψαν τα τρία Επιμελητήρια και οι τρεις Ομοσπονδίες της Θράκης, για την παράνομη σίτιση των αστυφυλάκων και των μεταναστών που βρίσκονται στις Σχολές Αστυφυλάκων της περιοχής.


Αυτή είχε παραλήπτες τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ελπίζοντας πως έστω και την τελευταία στιγμή, όπως σημειώνουν, να λειτουργήσει η νομιμότητα για το συμφέρον του τόπου.

Στην επιστολή αποτυπώνεται έντονα η οργή και η αγανάκτησή των παραγωγικών φορέων που για άλλη μια φορά έγινε ανάληψη πρωτοβουλιών, με εθνοκεντρικούς σχεδιασμούς εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες τυγχάνει να έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με το κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, κατ’ αρχήν έκανε τον διαχωρισμό ότι πρέπει να φύγουν οι παράτυποι μετανάστες και να λειτουργήσει η Σχολή. Ακολούθως τόνισε ότι, δεν μπορεί η Αθήνα να συγκεντρώνει όλη την αναπτυξιακή δυναμική και τον πληθυσμό της χώρας και να κάνει εξαγωγή των προβλημάτων της προς την περιφέρεια.

«Τα περιθώρια ανοχής και αντοχής εξαντλήθηκαν, ήρθε η ώρα να καταλάβουν κάποιοι ότι τα πνευμόνια της ανάπτυξης της χώρας είναι η Περιφέρεια και να περάσουν στις πράξεις από τα λόγια», σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.