Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Εκδηλώσεις το βράδυ για την αυγουστιάτικη πανσέληνο


Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι στην Θράκη θα παραμείνουν ανοιχτοί για να απολαύσετε το ολόγιομο φεγγάρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ανοιχτοί θα είναι τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι το βράδυ της Τρίτης, ακόμα και αυτοί της Ακρόπολης και του Σουνίου, αφού βρέθηκε η χρυσή τομή. Στην συνάντηση που είχαν οι αρχαιολόγοι με την ηγεσία του υπ. Πολιτισμού, αποδέχθηκαν να εργαστούν κανονικά, ζητώντας μάλιστα το ποσό που θα τους δίνονταν για την υπερωριακή πληρωμή τους να κατατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου». Το υπουργείο επισημαίνει ότι είναι μια «στάση αρχής» αυτή τους η απόφαση και διευκρινίζει ότι «για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη».

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα μείνουν ανοιχτοί 92 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία της χώρας προκειμένου όσοι ρομαντικοί να σπεύσουν και να δουν την ιστορία μας λουσμένη στο φως του φεγγαριού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε όλη την Ελλάδα οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 7.00 το απόγευμα έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ σε αρκετούς εξ αυτών προγραμματίζονται καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στη Θράκη προβλέπονται τρεις χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί απόψε: ο αρχαιολογικός χώρος Ζώνης, το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας και το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. Σε λίγο αναλυτικότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις σε καθέναν από αυτούς...


.