Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» κοντά στους κατοίκους των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης

Για 12η συνεχή χρονιά οι  Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής επισκέπτονται τη Θράκη, ανοίγοντας από την περιοχή μας τον κύκλο των εκστρατειών προληπτικής Ιατρικής του 2012
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Για 12η συνεχή χρονιά η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής επισκέπτεται τη Θράκη, ανοίγοντας από την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας τον κύκλο των εκστρατειών προληπτικής Ιατρικής του 2012.

Με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ» Κλιμάκιο Εθελοντών Γιατρών και Νοσηλευτών, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και νοσοκομεία παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία), από τις 12 έως και τις 22 Μαρτίου 2012, θα επισκεφθούν τον Κένταυρο, την Κοτύλη, το Δημάριο, τα Μελίβοια, τη Σμίνθη, τη Γλαύκη και την Οργάνη.

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελείται από παιδιάτρους, παιδοχειρουργούς, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ψυχολόγο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξετάσεις προληπτικής ιατρικής όλου του παιδικού πληθυσμού της περιοχής (βρέφη έως και παιδιά του γυμνασίου) , ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων της "Ανοικτής Αγκαλιάς" σε θέματα πρόληψης.

Στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου, ο γυναικείος πληθυσμός, θα έχει επίσης τη δυνατότητα ολοκληρωμένου προληπτικού ελέγχου.

Επιπλέον, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, η διαπιστευμένη επιστημονική ομάδα της «Ανοικτής Αγκαλιάς», σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας του Δήμου Ξάνθης, θα παράσχει ανοικτή εκπαίδευση "άμεσης υποστήριξης της ζωής", σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους.

Πληροφορίες για το πλήρες εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής του δίνονται από το Δήμο Ξάνθης και την υπεύθυνη του προγράμματος πρόεδρο της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ κα Γιολάντα Βλάχου (τηλ. 6932 454 377 )

Η εκστρατεία προληπτικής Ιατρικής της "Ανοικτής Αγκαλιάς" περιλαμβάνει ακόμη ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους και προσφορά δώρων στα παιδιά.
Ή πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης.
 
.