Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ημερίδα για την Ξάνθη των ανατολικών καπνών

Πραγματοποιείται το απόγευμα στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης, σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ημερίδα με θέμα «Η Ξάνθη των ανατολικών καπνών», θα διοργανωθεί σε συνεργασία της ΠΕ Ξάνθης και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8 το βράδυ, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης.

Με αφορμή την οργάνωση Μουσείου Καπνού από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνεται η συγκεκριμένη ημερίδα με θέμα την έρευνα, τον εντοπισμό και συλλογή εκθεσιακού και αρχειακού υλικού για το Μουσείο.

Στόχος είναι η δημοσιοποίηση του έργου και η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες φίλων του μουσείου, που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή του. Το Μουσείο Καπνού έχει ως στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής ζωής της Ξάνθης και των ανθρώπων της, όπως αυτά συνδέονται με την καλλιέργεια, την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία του καπνού.

Η λειτουργία του δεν έχει ως στόχο την απλή παρουσίαση εκθεσιακών τεκμηρίων, αλλά την αναζήτηση, πίσω από αυτά, ιστοριών που ζωντανεύουν και ενεργοποιούν τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Ξάνθης και τη φαντασία των επισκεπτών της.