Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Κομοτηναίος έχασε από το κάπνισμα χέρια και πόδια

Ο 64χρονος πάσχει από την νόσο 
του Buerger που προκαλείται από 
τη νικοτίνη των τσιγάρων, ζει 
ακρωτηριασμένος σε αναπηρικό 
καροτσάκι και κάνει έκκληση 
στους συμπολίτες του για βοήθεια

                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Τα δύο του χέρια και τα δύο του πόδια έχασε ένα 64χρονος, πλέον, άνδρας από την Κομοτηνή, ο οποίος πάσχει απότη νόσο του Buerger, που προκαλείται από τη νικοτίνη των τσιγάρων.


Ο Σαδίκ Χιλμί αδυνατούσε να διανοηθεί πως από το κάπνισμα, όντας ο ίδιος φανατικός καπνιστής, θα έχανε τα τέσσερα του άκρα και θα καθηλωνόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, βιώνοντας έναν καθημερινό εφιάλτη, καθώς αδυνατεί να εξυπηρετήσει το εαυτό του. Η γυναίκα του στέκεται στο πλευρό του, παρέχοντάς του συναισθηματική αλλά και έμπρακτη στήριξη, ενώ ο ίδιος ζητά να του χορηγηθεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας,ηλεκτρονικό καροτσάκι ώστε να μπορεί να κινείται ευκολότερα.

Οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει ήδη από την αρχή της εκδήλωσης της νήσου ότι κινδύνευε η υγεία του, ωστόσο ο ίδιος αδυνατούσε να διανοηθεί πως από το κάπνισμα κόντεψε να πάθε γάγγραινα και αναγκάστηκαν να του κόψουν το ένα του πόδι. Συνέχιζε να καπνίζει και πολύ σύντομα η κατάστασή του επιδεινώθηκε με τους γιατρούς να αναγκάζονται να του αφαιρέσουν το άλλο πόδι και τα δύο του χέρια.

Ο ίδιος και η οικογένεια του τα βγάζουν δύσκολα πέρα, καθώς ζουν μόνο μια την οικονομική συνδρομή της πρόνοιας και τη βοήθεια που τους προσφέρουν συγγενείς και φίλοι.