Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Oι νέες διευθύντριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινή έξοδο

Ευχές τις συνοδεύουν στα καθήκοντά τους, μετά τις κρίσεις και την ανάδειξή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ο φακός του «Χρόνου» συνέλαβε μετά την έξοδό τους σε ταβερνάκι της πόλης τις διευθύντριες που αναδείχθηκαν μετά τις κρίσεις των ειδικών συμβουλίων κι αναλαμβάνουν το τιμόνι στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως πληροφορηθήκαμε έκαναν αίτηση 11 εκπαιδευτικοί γυναίκες και αναδείχθηκαν στις θέσεις οι 9 που είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα σ΄ ένα σύνολο 38 υποψηφίων και 23 θέσεων.

Πλέον επειδή πιστεύουμε στην γυναικεία συναισθηματική νοημοσύνη που λειτουργεί διαφορετικά ώστε να δίνει λύσεις σε προβλήματα του εκπαιδευτικού χώρου, περιμένουμε πολλά από τις γυναίκες διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων ότι θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν τις ενγενείς δυσκολίες που φέρνει η φετινή σχολική χρονιά, με τις ελλείψεις βιβλίων την αλλαγή στην εκπαίδευση κλπ.

Πάντως η αρχική κοινή έξοδος των γυναικών της εκπαίδευσης που παραπέμπει σε άρωμα γυναίκας ευαισθησία και δυνατότητες για πολλά πρακτικά και ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν το χώρο των σχολείων αποδεικνύει και στην πράξη την συναίνεση αλλά και την ομοψυχία και συνεργασία που θα έχουν κάνοντας την δική τους υπέρβαση.

Καιρό δεν είναι θα έπρεπε να τις μιμηθούν κι άλλοι χώροι όπου όμως τα κομματικά στεγανά καλά κρατούν δείχνει την συναίνεση, ομοψυχία, συνεργασία και κυρίως ότι έκαναν την υπέρβασή τους και πολιτικά εξ άλλου ο χώρος δεν σηκώνει έντονες διαφοροποιήσεις.

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι Λεμονιά Δαργινίδου διευθύντρια του πρώτου Γυμνασίου, Βάγια Σερέτη διευθύντρια Λυκείου Ιάσμου, Κερατσώ Γεωργιάδου διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, Ζαφειρούλα Κοτσάκη διευθύντρια γυμνασίου Σαπών, Μαίρη Δαργινίδου διευθύντρια εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Ματούλα Καϊοπούλου διευθύντρια 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Μαίρη Κοσμίδου διευθύντρια 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, ενώ λίγο πριν ήταν αλλά δεν διακρίνεται στην φωτό και η Κατερίνα Σαμαρά διευθύντρια από το λύκειο Σαπών, ενώ απουσίαζε για προσωπικούς λόγους η Κική Ευστρατιάδου διευθύντρια στο Εσπερινό Γυμνάσιο.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/