Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Χρωστούν εφημερίδες στους γιατρούς της Θράκης

Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομειακών Κέντρων Υγείας Θράκης για το διάταγμα που τους απαγορεύει να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τις οφειλόμενες αμοιβές από δεδουλευμένες εφημερίες
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομειακών Κέντρων Υγείας Θράκης, για το διάταγμα που απαγορεύει στους γιατρούς να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τις οφειλόμενες αμοιβές από δεδουλευμένες εφημερίες. Στην ανακοίνωση τονίζονται:

«Ο υπουργός υγείας με διάταγμά του απαγορεύει από 25 Οκτωβρίου στους γιατρούς του ΕΣΥ να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τις οφειλόμενες αμοιβές από δεδουλευμένες εφημερίες! Ο υπουργός υγείας θέτει εκτός νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην υγεία να αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα διεκδικούν το αυτονόητο: να αμείβονται για την εργασία που υποχρεώνονται να παρέχουν.
Την στιγμή που οφείλονται αμοιβές ακόμη και ενός έτους, που επίκεινται αδιανόητες περικοπές στους μισθούς των γιατρών, που καλούνται οι γιατροί να δουλεύουν κάθε μέρα και περισσότερο σε όλο και χειρότερες συνθήκες με όλο και λιγότερα μέσα, που κάθε μήνα εκδίδονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλο και πιο επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών που δεν καλύπτουν πλέον ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού, ο υπουργός υγείας βρήκε τη λύση: Αφοπλίστε τους! Αφαιρέστε τους το δικαίωμα να διεκδικούν!
Οι σκοτεινές μέρες που προαγγέλλονται με την ψήφιση του νέου μνημονίου πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους άοπλους. Αποστερημένους ακόμη και από τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα χωρίς τη δυνατότητα να διεκδικούν. Αύριο χωρίς τη δυνατότητα να συζητούν, να μιλούν, να διαδηλώνουν, να οργανώνονται. Να κουρελιάσουμε τα διατάγματά τους!
Να τους δείξουμε ότι επιμένουμε στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Ότι αρνούμαστε να γίνουμε δουλοπάροικοι. Ότι θα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τα δικαιώματά μας. Ότι θα γίνουμε το ζωντανό οδόφραγμα στις ερπύστριές τους που προσπαθούν να κατεδαφίσουν τη δημόσια υγεία, που προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη χώρα».