Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ο Αποστόλος Φωτιάδης στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ


Η Real News αποκαλύπτει τα ονόματα οκτώ πολιτικών που ελέγχονται για την περιουσία που έκαναν στα χρόνια της παντοκρατορίας τους, ανάμεσά τους και ο Εβρίτης

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

Οκτώ πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει φθάσει στη Βουλή. Πρόκειται για υπουργούς και υφυπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίο πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια στους τομείς τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews πρόκειται για τους Γιάννη Ανθόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Απόστολο Φωτιάδη. Όλοι ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και το πόθεν έσχες και έχει δοθεί εντολή ανοίγματος λογαριασμών.

Το δημοσίευμα της Realnews βασίζεται σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής ρωτούσε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ποιά πολιτικά πρόσωπα ερευνώνται αυτή τη χρονική περίοδο από τον ΣΔΟΕ, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποιο σημείο βρίσκεται.

Η επιχειρησιακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και αποκάλυψε τις έρευνες που γίνονται για τους οκτώ εν λόγω πολιτικούς.

Σε ότι αφορά τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ελέγχει τα εισοδήματά του όπως και τις εκλογικές του δαπάνες για την περίοδο 2000-2001.