Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Με αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου συναντήθηκε ο Ούστογλου

Η συνάντηση έγινε 
με πρωτοβουλία της 
αντιπεριφερειάρχη 
Έβρου Γωγώς Νικολάου

    ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ;

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργου Ούστογλου και της ομάδας εργασίας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με αγρότες των χωριών Πέραμα, Κόμαρος, Αύρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου συμμετείχαν πολλοί αγρότες της περιοχής, κυρίως νέοι, έγινε παρουσίαση του προγράμματος δράσης της ομάδας, ενημέρωση για προγράμματα που υπάρχουν και αφορούν νέες καλλιέργειες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν, ιδιαίτερα βιολογικές, οι οποίες είναι ιδανικές για την περιοχή των συγκεκριμένων χωριών, όπως για παράδειγμα η παραγωγή αρωματικών φυτών.

Τονίστηκε, επίσης, η αναγκαιότητα οργάνωσης των αγροτών σε ομάδες παραγωγών για να εκμεταλλευτούν σχετικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, θέτουν, όμως, ως προϋπόθεση την ύπαρξη ομάδας.

Στη συνέχεια έγιναν προτάσεις από τους ίδιους τους αγρότες, και κυρίως από νέους, για την περιοχή τους, εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η έλλειψη νερού και γεωτρήσεων για άρδευση των καλλιεργειών, η έλλειψη βοσκοτόπων για τη βόσκηση των κοπαδιών τους, η βελτίωση του φράγματος που υπάρχει στην περιοχή και διάφορα άλλα.

Οι προτάσεις καταγράφηκαν από τα μέλη της ομάδας και ήδη υλοποιούνται όσες άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου.

Παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές για ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού του νομού μας από την ομάδα εργασίας της Π.Ε. Έβρου.