Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Το προφίλ του Χρήστου Παπάζογλου: αυτό είναι το κτήνος που βίασε και έκαψε την Ζωή στην Ξάνθη


''Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα. Μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε, γι αυτό την έκαψα'' είπε ο νεαρός στην ομολογία του
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
''Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα. Μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε, γι αυτό την έκαψα'' είπε ο νεαρός Χ.Π. που ομολόγησε το πρωί την ενοχή του στους αστυνομικούς.

Ο «δράκος της Ξάνθης» από τις πρώτες στιγμές της προσαγωγής του δήλωνε αθώος και ζητούσε «επιθετικά» να αφεθεί ελεύθερος. Περίπου τα μεσάνυχτα φαίνεται να ομολογεί. Λίγο αργότερα αναιρεί τα όσα κατέθετε επικαλούμενος την ισχυρή πίεση που του άσκησαν οι αστυνομικοί.

Λίγο πριν τις 07:00 το πρωί όλα τελείωσαν… Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει αποτύπωμά του σε αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας. Ένας υπάλληλος εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας τον είχε δει να κινείται στην οδό 40 Εκκλησιές, μεθυσμένο, περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα του δολοφονικού πρωινού.

Οι κάμερες της Forhnet στην οδό 40 Εκκλησιών κατέγραψαν στην κίνηση του δρόμου πρώτα τις δύο κοπέλες κι αμέσως μετά τον δράστη να τις ακολουθεί σε μικρή απόσταση. Το πλέον όμως επιβαρυντικό στοιχείο ενοχής για τον ίδιο, ήταν το κινητό της κοπέλας, το οποίο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, βρέθηκε στο σπίτι του. Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν τμηματικά στον δράστη, ο οποίος βρέθηκε σε αδιέξοδο, και ομολόγησε κυνικά την αποτρόπαια πράξη του. Ποιος όμως είναι ο άνθρωπος που ''πάγωσε'' ολόκληρη τη χώρα;

O Χ.Π. γεννήθηκε στο Μυρωδάτο της Ξάνθης και είναι παιδί αγροτικής οικογένειας. Στο Μυρωδάτο τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια πήγε στην Ξάνθη. Περιστασιακά εργαζόταν σε βενζινάδικο, ενώ πρόσφατα επέστρεψε στο Μυρωδάτο και άνοιξε μανάβικο στην περιοχή.

Το 2011 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας και είχε παραμείνει 6 μήνες στη φυλακή. Είχε κατηγορηθεί και για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Τον τελευταίο χρόνο έμενε στον 5ο όροφο διαμερίσματος πολυκατοικίας στην οδό Περικλέους 30, τρία στενά από το σπίτι που έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Μάλιστα δεν πλήρωνε ενοίκιο, αφού τον λυπήθηκε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, στον οποίο υπόσχονταν ότι θα πάρει τα λεφτά του από την αποζημίωση που θα έπαιρνε από το δημόσιο για την άδικη (όπως την χαρακτήριζε) προφυλάκισή του για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού. Τόσο το σπίτι του, όσο και το μανάβικο, στην οδό 40 Εκκλησιών, είναι πολύ κοντά στο σπίτι του θύματος.

Το NewsIt επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό.

Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Χ.Π. είχε πρόσφατα αρραβωνιστεί. Ωστόσο από το χωριό Μυρωδάτο, τόπο καταγωγής του δράστη, κανείς δεν το επιβεβαιώνει.

Ο αδερφός του δράστη αποφεύγει να πει το παραμικρό. Ο πατέρας του είναι συγκλονισμένος. Ο κάτοικος της περιοχής Βαγγέλης Κουμσάκης που μίλησε μαζί του, σήμερα το πρωί, είπε στο ΝewsIt τα λίγα λόγια που βγήκαν από το στόμα του: ''Μας κατέστρεψε, μας τελείωσε τη ζωή. Δεν με νοιάζει ό,τι και να του κάνουν από εδώ και πέρα''.

Οι κάτοικοι της περιοχής γνώριζαν τις φήμες που ανάφεραν ότι ο νεαρός είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις για βιασμούς γυναικών. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είπαν στο NewsIt ότι ο δολοφόνος μπαινόβγαινε στη φυλακή. Κανείς όμως δεν φανταζόταν τα όσα θα συνέβαιναν στο πατρικό σπίτι της 34χρονης Ζωής...