Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αεροψεκασμοί μόνο σε Βιστωνίδα και Χρυσούπολη...

"Οι βροχές φταίνε για τα κουνούπια" είπε με θράσος ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης, που αποποιείται των δικών του προσωρινών ευθυνών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Την λέξη "αποτύχαμε" δεν ξέρουν να την προφέρουν ακόμη και σήμερα, τα στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και μάλλον ποτέ δεν πρόκειται να την πουν. Με αφορμή την τραγικότατη κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες από τα σμήνη των κουνουπιών, έκανε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης και αντί να ζητήσει συγνώμη για την ανικανότητα της Περιφέρειας, να αντιμετωπίσει τα κουνούπια, ρίχνει τις ευθύνες στις βροχές, στις κλιματολογικές συνθήκες και στην ...τρύπα του όζοντος. Άνθρωποι είναι πολιορκημένοι στα σπίτια τους, τα ζώα αντιμετωπίζουν εξίσου σημαντικά προβλήματα (ρώτησε κανένας άραγε τους ξυλοκόπους για τα μουλάρια), η περιοχή όλη είναι σε μαύρο χάλι και κανένας δεν λέει την αλήθεια τι έγινε πάλι, κανένας. Μόνο ότι και οι ίδιοι βιώνουν το πρόβλημα...Μετά φταίει ο κόσμος που τους στολίζει. Διαβάστε τι είπε ο Άρης Γιαννακίδης και κάντε υπομονή...


Δηλώσεις για το ζήτημα των κουνουπιών έκανε σήμερα, από τα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.


Συγκεκριμένα είπε: «Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες είναι τραγική, δραματική, το βιώνουμε όλοι μας. Κι εμείς ζούμε σε αυτή την κοινωνία. Προσπαθήσαμε έγκαιρα, και θέλω να ευχαριστήσω την Α’βαθμια Αυτοδιοίκηση, όλους τους παραλιακούς Δημάρχους που συνέδραμαν στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα σμήνη των κουνουπιών, ξεκινώντας στις αρχές Μαΐου τους ψεκασμούς. Δυστυχώς, όμως, με τις τελευταίες αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις σχεδόν όλη η χώρα βιώνει αντίστοιχα προβλήματα.


Με τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες ήμαστε επί ποδός σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Το πρωί ήμουν στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης και της Κεραμωτής, όπου αυτή τη στιγμή γίνονται αεροψεκασμοί, ενώ πριν από μερικές μέρες γίνανε αεροψεκασμοί και στην ευρύτερη περιοχή της Βιστωνίδας. Πέρα από τους αεροψεκασμούς υπάρχουν επίγειες δυνάμεις που συνδράμουν. Όμως το πρόβλημα για μερικές ακόμη μέρες θα είναι σε έξαρση. Πιστεύουμε ότι σε 3-4 μέρες θα αρχίσει η ύφεση.


Επαναλαμβάνω, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις και η μεγάλη κλιματολογική αντίφαση, θερμοκρασίας δηλαδή, συνέδραμαν στο να αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Νωρίτερα σήμερα είχα μια συνάντηση με τους Διευθυντές Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, και με τους αναδόχους των εταιριών, οριοθετήσαμε τα σημεία και θα προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα.»





Πηγή:  http://www.faros24.gr/