Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι δηλώσεις της Αννούλας στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου συνοδευόμενη από Σαλτούρο, Σγουρίδη, Μπουρχάν , Καπζά και Τσαρτσάρα, ενώ τα έχωσε στους... Ευρωπαίους

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;

Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της Νομαρχιακή Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης παραχώρησε η πρώην Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην περιοχή, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρο, το Γραμματέα Αχιλλέα Τσαρτσάρα και τους υποψήφιους βουλευτές Π. Σγουρίδη, Μ. Μπουρχάν, και Α. Καπζά.


«Οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες και έχουν χαρακτηριστικά του 1920 καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ατραπούς που θα δημιουργήσουν καταστροφή αλλά κανείς δεν μπορεί να υπερβεί την ανάγκη των ριζικών μεταρρυθμίσεων» είπε και έκανε λόγο για δημαγωγία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με αριστερή ιδεολογία και συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ , έχοντας γνώση όσων έχουν συμβεί, λέει όλη την αλλήθεια και μιλά με απόλυτο ρεαλισμό.


Δεν μπορούν να μιλάνε για λύση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Σχολιάζοντας τη Νέα Δημοκρατία η πρώην Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να μιλά για λύση το κόμμα που μας οδήγησε εδώ με όσα παρέδωσε το 2009 ενώ συμπλήρωσε ότι οι εκλογές ήταν διακαής πόθος του Αντώνη Σαμαρά που θεωρούσε ότι θα είναι αυτοδύναμος το Μάιο. Σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση του για καταγγελία του Μνημονίου η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η άμεση ακύρωση οδηγεί εκτός ευρώ. «Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν τώρα οι Έλληνες Πολίτες και να απαντηθεί μέχρι την Κυριακή» αλλά και που θα βρεθούν τα λεφτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και του κόστους που πλήρωσε, ζητώντας ρεαλιστικές προτάσεις από όλα τα κόμματα.


«Ευνοούν το ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις των Ευρωπαίων»
Αναφερόμενη στις δηλώσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε, αυτές μόνο ως προβοκατατόρικες μπορούν να εκληφθούν, σχολιάζοντας το νέο μήνυμα της Γερμανίδας Καγγελαρίου για μηδενική διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Για τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί κάποιος, όπως υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ, τους όρους ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η τελευταία κυβέρνηση κατάφερε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους και το πιο ευνοικό επιτόκιο με στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα το 201, ενώ μπορούμε να αναθεωρούμε τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε τους στόχους. Η αναθεώρηση του ΠΑΣΟΚ σε 6 σημεία δικαιολογούνται στο γεγονός ότι από την υπογραφή μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.


Η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου. Έχουμε συναίσθηση της οργής του κόσμου αλλά πρέπει να πούμε την αλλήθεια» είπε η Άννα Διαμαντοπούλου και εξέφρασε τους φόβους της για όσα πρόκειται να συμβούν μέσα στο καλοκαίρι.
Τέλος, μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη σημείωσε: «Η λύση στην κρίση είναι οι επιχειρηματίες που παράγουν και δημιουργούν θέσεις εργασίες» είπε, η Αννα Διαμαντοπούλου και επεσήμανε ότι πριν από όλα τα κόμματα πρέπει να θέσουν με σαφήνεια το πλαίσιο στο οποίο θα αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα.