Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αφιέρωμα στον Αστέρα Μαγικού

Ο Αστέρας εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του, την άνοδο στην Δ' εθνική και το thrakisport.gr σας παρουσιάζει την ομάδα του Ιβάν Μίτεφ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ο Αστέρας Μαγικού εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του, την άνοδο στην Δ' εθνική και το thrakisport.gr σας παρουσιάζει, την ομάδα του Ιβάν Μίτεφ. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν για τον Αστέρα Μαγικού δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, με τον Ιβάν Μίτεφ μάλιστα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου στις 19 Οκτωβρίου του 2011 κι ενώ είχαν προηγηθεί δύο σερί ήττες, με 0-3 εντός έδρας από την Ασπίδα Ξάνθης και με 4-0 εκτός έδρας, από τον Άρη Πετεινού.


Ο Βούλγαρος τεχνικός ωστόσο, κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας και να βοηθήσει τους παίχτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, το Μαγικό έπειτα από μια ήττα από τον Ηρακλή Ζυγού εντός έδρας με 0-3, να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σερί και να μείνει αήττητο για 17 ματς, ως το τέλος του πρωταθλήματος, έχοντας 16 νίκες και μία ισοπαλία.Κομβική, σε όλη αυτή τη «διαδρομή» προς την άνοδο στη Δ' εθνική, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον Άρη Πετεινού στις 25/2/2012, δεδομένου πως ο Αστέρας από τότε «καπάρωσε» την 1η θέση στη βαθμολογία και δεν έπεσε από την κορυφή, ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Τη δική της σημασία για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας όμως, είχε και η ήττα στο κύπελλο με 7-2 στην παράταση, από τον Ορφέα Ξάνθης. Παρότι η ατμόσφαιρα μετά από εκείνο το αποτέλεσμα ήταν «βαριά», στο τραπέζι που τους παράθεσε η διοίκηση, παίχτες και προπονητικό επιτελείο συμφώνησαν, πως μπορούν να πετύχουν την άνοδο στη Δ' εθνική, όπως κι έγινε τελικά, λίγους μήνες αργότερα.Και μπορεί τα μπαράζ να πήραν αρνητική τροπή για το Μαγικό, μετά τις δύο ήττες στη 2η και στην 3η αγωνιστική, από την Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου αντίστοιχα, ωστόσο τα νικηφόρα αποτελέσματα στα επόμενα δύο παιχνίδια (1-7 μέσα στο Βυζάντιο και 2-0 την Άνθεια εντός έδρας), έδωσαν στον Αστέρα την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση, ώστε να κερδίσει με 3-4 τον ΠΑΟΚ στο Κόσμιο, στην τελευταία αγωνιστική και να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, τόσο το πρωτάθλημα, όσο και την άνοδο στη Δ' εθνική. Και ο τρόπος που ήρθε η άνοδος, μέσω του πρωτόγνωρου για τα δεδομένα των ερασιτεχνικών κατηγοριών, θεσμού των play off, δίνει ακόμα μεγαλύτερα αξία στην επιτυχία του Αστέρα Μαγικού, καθώς μόνο εύκολο δεν ήταν για ποδοσφαιριστές που ταυτόχρονα εργάζονται ή σπουδάζουν, να αγωνίζονται Τετάρτη-Κυριακή.

Με τους Ξαντινίδη και Αλ. Μελισσόπουλο να ξεχωρίζουν για την εκτελεστική τους δεινότητα (συνολικά είχαν 54 γκολ - 30 ο πρώτος και 24 ο δεύτερος), τον Κουμουλίδη να είναι καθοριστικός παρά τα 46 χρόνια του, τους Τσανακτσόγλου και Δεσύλλα να δίνουν σημαντικές βοήθειες και όλους τους παίχτες γενικότερα, να δημιουργούν ένα πολύ καλό σύνολο, ο Αστέρας Μαγικού πέρα από την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Δ' εθνική, κατάφερε να παίξει και πολύ καλό ποδόσφαιρο, για τα δεδομένα της κατηγορίας (99 γκολ συνολικά!), προσελκύοντας μάλιστα και αρκετό κόσμο στο γήπεδο.Σημαντική φυσικά ήταν και η συμβολή του Ιβάν Μίτεφ στη μεγάλη αυτή επιτυχία του Μαγικού. Ο Βούλγαρος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Σκόντα Ξάνθης αλλά και της Καβάλας, πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο ταλέντο των παιχτών του, άλλαξε την ψυχολογία τους και τους έκανε να πιστέψουν κι αυτοί με τη σειρά τους, πως μπορούν να φτάσουν μέχρι και την άνοδο, η οποία αποτελεί πάντως μια μεγάλη ανταμοιβή και για τον πρόεδρο της ομάδας, Λεωνίδα Ελευθεριάδη.

O Ιβάν Μίτεφ στο thrakisport.gr

Ο «αρχιτέκτονας» της ανόδου του Αστέρα Μαγικού, Ιβάν Μίτεφ, μίλησε στο thrakisport.gr:

Για τα συναισθήματά του, μετά την μεγάλη επιτυχία της ανόδου: «Πρώτα απ' όλα, είμαι πολύ χαρούμενος. Επίσης είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα, από τη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα. Κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα και την πρώτη θέση στα μπαράζ, μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Με βάση και την εμπειρία μου από το ποδόσφαιρο, θεωρώ πως η επιτυχία αυτή της ανόδου, ήταν μια από τις κορυφαίες διακρίσεις που έχω βιώσει. Κάτι ανάλογο είχα ζήσει κι όταν αγωνιζόμουν στη Βουλγαρία και είχαμε νικήσει στον τελικό του κυπέλλου την ΤΣΣΚΑ Σόφιας του Στόιτσκοφ! Φυσικά, επειδή δένομαι πολύ με τα παιδιά και την ομάδα, η διάκριση αυτή δεν είναι μόνο προσωπική και το λιγότερο που μπορώ να πω στους παίχτες μου, είναι συγχαρητήρια!».Για τον απολογισμό της σεζόν: «Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Με πίστεψαν τα παιδιά και είχαν εμπιστοσύνη στη φιλοσοφία μου, ενώ και οι ίδιοι είχαν υπομονή και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε το στόχο μας. Κυρίως σε αυτά θα ήθελα να σταθώ και το επαναλαμβάνω, τους αξίζουν πολλά μπράβο για τη συμπεριφορά τους και γιατί είχαμε μια άψογη συνεργασία».

Για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που έπαιξε ο Αστέρας Μαγικού, κάτι που αποτυπώνεται και στα 99 γκολ που σημείωσε φέτος η ομάδα: «Για να παίξει μια ομάδα καλό ποδόσφαιρο, πρέπει να έχει και καλούς παίχτες. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και την τακτική και τις απαιτήσεις που εγώ είχα, με μόνο μερικές εξαιρέσεις ανά διαστήματα, που είναι βέβαια και λογικές, όταν έχεις να παίξει τόσα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Η ομάδα ήταν περισσότερο επιθετικογεννής, γι' αυτό και σκοράραμε πολλές φορές, συνολικά 99 φορές. Είχαμε βέβαια και δύο πολύ καλούς σκόρερ, τον Ξαντινίδη και τον Μελισσόπουλο, που σημείωσαν συνολικά 54 γκολ, από 30 και 24 αντίστοιχα αντίστοιχα, δηλαδή παραπάνω από τα μισά. Όλα τα παιδιά μας βοήθησαν, έβαλε ο καθένας το δικό του λιθαράκι κι έτσι φτάσαμε στην άνοδο, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο».

Για τη νέα χρονιά, που θα βρει τον Αστέρα Μαγικού στη Δ' εθνική: «Νομίζω πως πρέπει η αρμόδια αρχή, η ΕΠΣ Θράκης συγκεκριμένα αλλά και η ΕΠΟ, να δώσουν προσοχή σε αυτές τις κατηγορίες. Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να παρέχεται βοήθεια σε αυτές τις κατηγορίες, ώστε να έχουν και κίνητρο οι άνθρωποι που ασχολούνται και να μην απογοητεύονται και να φεύγουν γρήγορα. Καλή είναι η διάκριση, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Ειδικά για τη δική μας ομάδα, με τη συμμετοχή μας τώρα στη Δ' εθνική θα αυξηθούν και τα έξοδα, ενώ τα έσοδα είναι ελάχιστα, δε μπορούμε να βρούμε εύκολα πόρους και χορηγούς, σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Και ταυτόχρονα είναι δύσκολο να δώσεις κίνητρο σε αυτά τα παιδιά. Μην ξεχνάμε πως η ΕΠΟ επιβάλλει να έχουμε 4 παίχτες κάτω των 20 ετών στην ενδεκάδα και χρειαζόμαστε άλλους τόσους τουλάχιστον στο ρόστερ. Κίνητρο όμως δεν υπάρχει, δεν αρκεί να λέμε στον παίχτη πως θα τον αναδείξουμε και θα αγωνιστεί σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος, κάποιες προτάσεις λέω, αλλά είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση, για να βελτιωθεί η κατάσταση».

Αναλυτικά το φετινό ρόστερ του Αστέρα Μαγικού: Ιγκιτιάν, Νεϊνί, Σανδινιδης, Κουμουλίδης Π, Ελευθεριάδης Χρ, Νικολαίδης, Μελισσόπουλος Μιχ, Αργυρίου, Κουμουλίδης Αν, Λιάπης, Δεσύλλας, Ξαντινίδης, Τσανακτσόγλου, Αιβαζίδης, Μελισσόπουλος Αλ, Ελευθεριάδης Λ, Σερνισλίδης Κ, Σερνισλίδης Π (μόνο στον Α' γύρο), Μελισσάρης, Τζόλας, Λαφτσόπουλος, Καλέντζος.

.