Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκ με Ελινγκτον στην Ξάνθη

Η πορεία της υγείας του μετά τη χειρουργική επέμβαση

Οι απαντήσεις στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την ομάδα...

                 ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εδώ ο Ελινγκτον, εκεί ο Ελινγκτον, πού είναι ο Ελινγκτον; Τον Αγγλο επιθετικό… αναζητούν οι οπαδοί της Ξάνθης μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Αγγλος επιθετικός στις αρχές του μήνα. Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο 29χρονος στράικερ βρέθηκε στο Λονδίνο και έκανε αρθροσκόπηση στο γόνατο προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόβλημα στον μηνίσκο.
Οταν ο γιατρός της Γουότφορντ (ομάδα στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του) του έδωσε εξιτήριο, σημείωνε στον ιατρικό του φάκελο πως ο χρόνος της επιστροφής στις προπονήσεις θα είναι έπειτα από 50 και όχι 20 μέρες, όπως συνηθίζεται έπειτα από επεμβάσεις στον μηνίσκο.
Παρότι σήμερα συμπληρώνονται 27 μέρες από τότε που ο Ελινγκτον πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και περιορίζεται στο να ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης και κινητικής αποκατάστασης. Ο φορ της Ξάνθης δεν κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που πήρε από τον γιατρό της Γουότφορντ, όσο κι αν αυτό δεν πολυαρέσει στους ανθρώπους της Ξάνθης, οι οποίοι ποντάρουν πολλά πάνω του και θα τον ήθελαν το συντομότερο δυνατό ξανά «μάχιμο».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έπειτα από μία μικρή ιατρική έρευνα που πραγματοποίησαν οι Ακρίτες, διαπίστωσαν πως στην Αγγλία οι γιατροί συνηθίζουν να «φουσκώνουν» το διάστημα της αποθεραπείας των παικτών έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Οτι εφόσον ένας ποδοσφαιρικής κάνει αρθροσκόπηση, αντί για 20 μέρες (όπως έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και όχι μόνο) παραμένει 50 (!) εκτός αγωνιστικής δράσης. Αντίστοιχα, όταν υποβάλλεται σε επέμβαση χιαστών, το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας του ξεπερνάει τους 6 και φτάνει τους 9 μήνες.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, εκείνο το γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει σίγουρα τους διοικούντες την Ξάνθη είναι οι δύο αρνητικές απαντήσεις που έχουν λάβει από τον Ελινγκτον για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας, τη στιγμή που ο δανεισμός του από τη Γουότφορντ λήγει στο τέλος του χρόνου. Γι’ αυτό και πολλοί θεωρούν πως δεν είναι με το μέρος της Ξάνθης οι πιθανότητες παραμονής του Αγγλου επιθετικού στα Πηγάδια.
 
 
Πηγή:  http://www.exedrasports.gr/