Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου αποκαλύπτεται

Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης φιλοξενήθηκε στον «Sentra» και την εκπομπή «Ξύπνα αγόρι μου» με τον Βασίλη Σκουντή και μίλησε για την θρακιώτικη ομάδα.            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ


Εξέφρασε το σεβασμό του στον Νίκο Κεχαγιά που αποτελεί, εδώ και λίγες μέρες, παρελθόν από την Ξάνθη, την πίστη του στις δυνατότητες του Γιώργου Παράσχου και επεσήμανε ότι στόχος είναι σε λίγο καιρό το ρόστερ της Ξάνθης να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για την αλλαγή προπονητή: «Όταν αλλάζει ένας προπονητής, περιμένουμε και την αγωνιστική αλλαγή των ποδοσφαιριστών, διότι πάντα όλοι θέλουν να δείξουν κάτι καινούριο στον νέο προπονητή. Σίγουρα η πρώτη εβδομάδα είναι πάντοτε διαφορετική, εμείς είχαμε και την τύχη στην πρώτη εβδομάδα να κερδίσουμε το παιχνίδι και να έχουμε έτσι καλύτερη ψυχολογία, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα με καλύτερο μάτι. Στόχος μας είναι να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας και να παίζουμε συνέχεια καλύτερο ποδόσφαιρο σε κάθε αγωνιστική».

Για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών: «Οι αλλαγές προπονητών δεν είναι ευχάριστο. Μακάρι να είχαμε χρόνια έναν προπονητή 20 χρόνια και να είχαμε όλοι μας το κεφάλι μας ήσυχο. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα μείνει χρόνια και θα δώσει το δικό του στίγμα στην ομάδα. Τον σχεδιασμό της ομάδας τον κάνει η διοίκηση. Για την αγωνιστική όμως ταυτότητα αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο προπονητής, αυτός θα δείξει με την δική του φιλοσοφία, το δικό του στίγμα που θα περάσει στην ομάδα».

Για τον Νίκο Κεχαγιά: «Όταν μιλάμε για τον Νίκο Κεχαγιά μιλάμε όλοι με σεβασμό στην Ξάνθη. Είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας, έχει δώσει την ζωή του για την ομάδα και ως παίκτης και ως προπονητής. Πέρυσι ως προπονητής κράτησε την ομάδα στην κατηγορία και μαζί σχεδιάσαμε την φετινή χρονιά. Η ομάδα έχει δουλέψει καλά αυτό είναι σίγουρο, κάποια πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και φτάσαμε σε αυτή την αλλαγή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, ούτε υπάρχει κάποιο θέμα ούτε ο Νίκος είναι κακός προπονητής. Ξέρετε πως είναι τα πράγματα στον αθλητισμό, πρέπει να κοιτάμε πάντοτε την επόμενη μέρα. Στην Ξάνθη για τον Νίκο μιλάμε πάντα με σεβασμό και είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας».

Για τον Γιώργο Παράσχο: «Ο Παράσχος σαν προπονητής είναι πολύ έμπειρος κι έχει το δικό του όραμα και την δική του καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα δώσει την εμπειρία και τις γνώσεις του, είναι πολύ σημαντικό ότι ξέρει την ομάδα. Με το καλημέρα μπήκε μέσα στη νοοτροπία, έχει ξανάρθει βρίσκεται σε γνωστά λημέρια, γνωρίζει πολλά από τα παιδιά και τους έδωσε από την επόμενη μέρα την δική του φιλοσοφία και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.
Όταν τον είχα προπονητή η Ξάνθη είχε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε λίγο άτυχοι τότε γιατί δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε καθώς είχαμε ένα πρόβλημα επιθετικό, αλλά σαν ποδόσφαιρο και φιλοσοφία τότε είχαμε παίξει πάρα πολύ καλά και ελπίζω τώρα με την επιστροφή του να παίξουμε το ίδιο και ακόμα καλύτερα».

Για το σχεδιασμό της ομάδας: «Το καλοκαίρι όταν κάναμε τον σχεδιασμό αποφασίσαμε να φέρουμε λιγότερους ποδοσφαιριστές. από κάθε άλλη χρονιά και να θέσουμε βάσεις στην ποιότητα. Πιστεύω ότι κάναμε σωστές επιλογές με βάση και τα παιδιά που είχαμε στην ομάδα, για να μπορέσει η ομάδα να ξεφύγει από αυτά τα 3-4 τελευταία χρόνια, που είναι χαμηλά στην βαθμολογία και παλεύει για πράγματα που δεν αρμόζουν στην Ξάνθη.
Θέλουμε η ομάδα να πάει ψηλά πάλι και θα το καταφέρουμε αργά ή γρήγορα γιατί η Ξάνθη πρέπει να κυνηγά υψηλούς στόχους. Με τα παιδιά που ήρθαν και με τα παιδιά που έχουμε, καθώς και με τα νέα παιδιά που βάζουμε θα φτιάξουμε αυτή την βάση που θα πρέπει να έχει η Ξάνθη, τον καινούριο κορμό στην ομάδα για να μπορούμε να μιλάμε τα επόμενα χρόνια».

Για τους νεαρούς παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα: «Εμείς, για να είμαστε λίγο ειλικρινείς, τα τελευταία χρόνια το είχαμε αφήσει αυτό το μοντέλο. Όχι επίτηδες ίσως γιατί τα παιδιά δεν είχαν τόσο μεγάλο ταλέντο όσο παλιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην ομάδα μας 6-7 παιδιά και θα φέρουμε κι άλλα, τα οποία θα πρέπει σιγά σιγά να μπουν στην ομάδα.
Για να μπουν όμως αυτά τα παιδιά μέσα στην ομάδα και να δημιουργήσουμε έναν κορμό με Έλληνες παίκτες ξανά, αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή και να τους πλαισιώσεις με παίκτες έμπειρους γιατί διαφορετικά ακόμη και αυτά τα παιδιά που αξίζουν αν τα πετάξεις έτσι στο πρωτάθλημα ξαφνικά, θα τα κάψουμε, θέλει υπομονή. Πιστεύω όμως ότι θα κάνουμε πάλι την βάση της ομάδας ελληνική, μαζί με έμπειρα παιδιά που έχουμε και θα αποκτήσουμε ξανά αυτή την ταυτότητα».

Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας: «Οι τρεις χρονιές που βγήκαμε στο ΟΥΕΦΑ ήταν οι καλύτερες, νομίζω όμως ότι τότε ήταν τεράστια επιτυχία και δεν θα μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα. Χαμένη ευκαιρία, τεράστια, γιατί οι τίτλοι σε κάνουν ομάδα, ήταν ο ημιτελικός με τον Άρη. Θα μπορούσαμε να πάμε στον τελικό και ήταν καθαρή αυτοκτονία, ακόμη χτυπάμε το κεφάλι μας που από την χαλαρότητα μας καθαρά δεν μπορέσαμε να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε ένα κύπελλο.
Είχαμε καλή ομάδα, καλή νοοτροπία και το μόνο ματς που χαλαρώσαμε γιατί είχαμε το καλό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη ήταν αυτό και το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά σαν ομάδα».
Για την προσφορά του Χρήστου Πανόπουλου στην ομάδα: «Ο κύριος Πανόπουλος έχει αλλάξει την ιστορία της ομάδας αλλά και της πόλης και της περιοχής. Όποιος επισκέπτεται την πόλη μπορεί να το καταλάβει πολύ εύκολα. Ακόμα κι ο Μπόατενγκ που φέραμε εφέτος έχει εντυπωσιαστεί με τα πράγματα που έχει συναντήσει εδώ. Είναι σε άλλο επίπεδο τα πράγματα, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις».

Για τον κόσμο: «Θεωρώ ότι κόσμος θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Φέτος έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Ίσως οι τελευταίες χρονιές που δεν ήταν καλές να έχουν επηρεάσει και τον κόσμο. Υποχρέωσή μας και στόχος μας είναι η ομάδα να πάει ψηλά και αυτό θα το καταφέρουμε πάση θυσία. Πιστεύω τότε ο κόσμος θα ξανάρθει στο γήπεδο και θα ξαναδεί την ομάδα που θέλει να κυνηγά το ΟΥΕΦΑ».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες, Ακόμα και οι ομάδες που ανέβηκαν από την Β' Εθνική, βλέπουμε ότι έχουν συγκεντρώσει βαθμούς που κανένας δεν περίμενε, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Από την άλλη θα περίμενα από τις μεγάλες ομάδες μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αλλά βλέπω πάλι πως ξεχωρίζουν οι δυο μεγάλοι. Είναι και λογικό όμως γιατί κάποιες ομάδες έφτασαν στο πικ τους πέρυσι και είναι δύσκολο να κρατηθείς εκεί. Οι δυο μεγάλες θα ξεχωρίσουν. Το αρνητικό, βέβαια, είναι πως πάντοτε ασχολούμαστε με την διαιτησία κι όχι μόνο από την πρώτη αγωνιστική».



Πηγή:  http://www.sentragoal.gr/