Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αλ. Κοντός: "Aστήρικτες οι κατηγορίες σε βάρος μου"

Προσθήκη λεζάντας
Τι είπε στην "απολογία" του στην Βουλή ο βουλευτής Ξάνθης;

Πρόβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας για την επιστολική ψήφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Για αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παραπομπή ή μη των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ στο ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Κοντός υποστήριξε ότι δεν έχει βρεθεί ίχνος αποδείξεων μεμπτής συμπεριφοράς του, ούτε καν ένδειξη χρηματισμού του, αλλά και ζημίας του Δημόσιου.

Σημείωσε ακόμη δέχεται αδικα και αβάσιμα τόνους λάσπης, λοιδορίας και συκοφαντίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι το γεγονός πως συντηρείται η σκανδαλολογία σε βάρος της ΝΔ συνιστά επιλογή της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίζεται η προσοχή των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Κοντός αρνήθηκε να δεχθεί ως έγκυρες τις επιστολικές ψήφους κάποιων συναδέλφων του που δεν τον άκουσαν και προέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην υπουργός δήλωσε αποφασισμένος να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το εθνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο προκειμένου, όπως είπε, να αποτινάξει κάθε σπίλωση του ονόματός του και ζήτησε από τους βουλευτές να τον κρίνουν αντικειμενικά και δίκαια.

 
Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/