Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οικονομικό σκάνδαλο στα διοικητικά της ΑΕΚ επί προεδρίας Ντέμη;

Υπερβολικές αμοιβές και μεγάλες σπατέλες αποκαλύπτει ο διαχειριστικός έλεγχος
Eμπορικός διευθυντής έπαιρνε περισσότερα από όσα τα μεγάλα αστέρια της ομάδας
                        ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΑ


Στην ΠΑΕ ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται επισταμένως με την εκτίμηση του πορίσματος από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε για τις οικονομικές περιόδους 2004-2010. Σε λίγες ημέρες θα δοθούν στον Τύπο τα αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες χρήσεις, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανίσουν δαπάνες οι οποίες κρίνονται τουλάχιστον υπερβολικές. Οπως για παράδειγμα το ότι εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ (επί προεδρίας κ. Ντέμη Νικολαΐδη ) φέρεται να έλαβε από την ΑΕΚ ως αμοιβή περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες δύο ετών!
Προφανώς σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών δόθηκε από την ΠΑΕ ως αμοιβή στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών που έγιναν με τη μεσολάβηση του συγκεκριμένου προσώπου, ωστόσο θεωρείται υπερβολή το ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο από όσα είχαν να λαμβάνουν την περίοδο εκείνη ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, όπως οι Ακης Ζήκος (500.000 ευρώ τη σεζόν), Νίκος Λυμπερόπουλος (450.000), Μπρούνο Τσιρίλο (433.000), Βλάνταν Ιβιτς (355.000) και Τραϊανός Δέλλας (300.000 ευρώ).

Αλόγιστες σπατάλες έχουν (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του «Βήματος») εντοπιστεί και σε άλλες συναλλαγές. Για παράδειγμα, οι μηνιαίες αμοιβές των υπαλλήλων (εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος) της ΠΑΕ ανέρχονταν σε 240.000 ευρώ (ποσό το οποίο μειώθηκε στις 130.000 από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο κ. Αδαμίδης και οι συνεργάτες του), ενώ οι πάγιοι λογαριασμοί των κινητών τηλεφώνων που είχαν δοθεί στο προσωπικό ξεπερνούσαν μηνιαίως τις 16.000 ευρώ (τώρα έχουν ελαχιστοποιηθεί σε 1.600 ευρώ).

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Αδαμίδη, ο ίδιος τόνισε: «Ο διαχειριστικός έλεγχος βρίσκεται στο τελικό στάδιό του και δεν πρόκειται να αποκρύψουμε το παραμικρό. Είναι αλήθεια ότι έφευγαν χρήματα αριστερά και δεξιά πολύ εύκολα και κάποια στιγμή αυτή η αλόγιστη σπατάλη διογκώθηκε σε επικίνδυνο βαθμό. Περισσότερα θα πούμε όταν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα» .


Πηγή:  http://www.tovima.gr/