Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Γ. Παπανδρέου για τον θάνατο του Νίκου Λαμπαδάρη

Εξέφρασε τη λύπη του μέχρι και ο πρωθυπουργός για τον πρόωρο χαμό του πρώην βουλευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ



«Με λύπη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Λαμπαδάρη. Ο Νίκος Λαμπαδάρης αγωνίστηκε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τα νεανικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές του φοιτητικού κινήματος στην Ιταλία. Αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Με ήθος και εντιμότητα, υπηρέτησε αργότερα το αξίωμα του Βουλευτή, με το οποίο τον τίμησαν οι συντοπίτες του στην Ξάνθη δύο φορές. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.


Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη πέθανε σήμερα σε ηλικία 59 ετών από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.  Ο Νίκος Λαμπαδάρης είχε γεννηθεί στο Εράσμιο της Ξάνθης στις 10.11.1951 (σαν σήμερα δηλαδή, θα είχε γενέθλια!) και είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, επάγγελμα που άσκησε στην Ξάνθη μέχρι την εκλογή του ως βουλευτής.

Ήταν παντρεμένος με την Αριστέα Θεοδωράκη και είχε ένα γιο και μια κόρη. Πρωτοεξελέγη βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο 1993 και επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 1996. Στις εκλογές του Απριλίου του 2000 δεν εξελέγη, ενώ τον Οκτώβριο του 2002 επιχείρησε να καταλάβει το Δήμο Τοπείρου ως ανεξάρτητος, χωρίς επιτυχία.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του δράση, οργανώθηκε στο ΠΑΣOΚ το 1974 από τα φοιτητικά του χρόνια. Συμμετείχε σε όλες τις εκλεγμένες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑ.ΣO.Κ. Ξάνθης ως Β΄ γραμματέας (1979-81) και ως Α΄ γραμματέας (1983-86 και 1989-91). Το 1985 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣO.Κ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ιστορίας της Θράκης. Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, (τμήμα της Διεθνούς Ένωσης), και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Ήταν επίσης μέλος των επιτροπών Φιλίας Ελλάδας -Αραβικών χωρών και Ελλάδας-Ολλανδίας-Λουξεμβούργου. Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών Ιστορίας Θράκης (ΚΕΜΙΘΡΑ).


.