Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Νίκος Λαμπαδάρης

Εξέπνευσε τα ξημερώματα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

Τραγική ειρωνία: πέθανε ανήμερα των γενεθλίων του
Είχε κηδέψει λίγες μέρες πριν τον πατέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ



Ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Νίκος Λαμπαδάρης απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από οξύ έμφραγμα του μυκοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Είχε γεννηθεί στο Εράσμιο της Ξάνθης στις 10.11.1951 και είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, επάγγελμα που άσκησε στην Ξάνθη μέχρι την εκλογή του ως βουλευτής. Ήταν παντρεμένος με την Αριστέα Θεοδωράκη και είχε ένα γιο και μια κόρη. Πρωτοεξελέγη βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο 1993 και επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 1996. Στις εκλογές του Απριλίου του 2000 δεν εξελέγη ενώ τον Οκτώβριο του 2002 επιχείρησε να καταλάβει το Δήμο Τοπείρου ως ανεξάρτητος, χωρίς επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην βουλευτής πέθανε ανήμερα των γενεθλίων του ενώ πριν λίγες είχε πεθάνει ο πατέρας του, τον οποίο κήδεψε στο Εράσμιο. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, ο γιος του έχει υποστεί εδώ και 2 χρόνια σοβαρό ατύχημα που τον έχει καθηλώσει σε κώμα σε νοσοκομείο της Κρήτης, γεγονός που είχε οδηγήσει τον πρώην βουλευτή στη διακοπή κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα.


Η πολιτική του δράση

Oργανώθηκε στο ΠΑ.ΣO.Κ. το 1974 από τα φοιτητικά του χρόνια. Συμμετείχε σε όλες τις εκλεγμένες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑ.ΣO.Κ. Ξάνθης ως Β΄ γραμματέας (1979-81) και ως Α΄γραμματέας (1983-86 και 1989-91). Το 1985 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣO.Κ.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ιστορίας της Θράκης. Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, (τμήμα της Διεθνούς Ένωσης), και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Ήταν επίσης μέλος των επιτροπών Φιλίας Ελλάδας -Αραβικών χωρών και Ελλάδας-Ολλανδίας-Λουξεμβούργου.

Η σορός του εκλιπόντα βουλευτή μεταφέρθηκε το πρωί στο Εράσμιο, όπου και θα γίνει η κηδεία του.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/