Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Διαχειριστής του tainies.org ήταν ο 25χρονος ξανθιώτης που συνελήφθη

Του πέρασαν χειροπέδες άνδρες του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες

Τότε ξέραμε μόνο για "διαχειριστή γνωστής ιστοσελίδας".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο διαχειριστής της σελίδας tainies.org ήταν τελικά ο 25χρονος που συνελήφθη στην Ξάνθη. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές σελίδες που ασχολείται με το file sharing και πρόσφερε δωρεάν ταινίες, τις περισσότερες φορές υποτιτλισμένες και πάντοτε δωρεάν για τους χρήστες της.

Η σελίδα συγκεντρώνει ίσως έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς επισκέψεων για ανάλογο υλικό. Το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες των ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ενταθεί στο ζήτημα του οπτικοαουστικού έργου και είναι γνωστές οι πιέσεις διεθνών κύκλων για την καταπολέμηση του file sharing. Σχετικά πρόσφατα μάλιστα το κοινό αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε στην Αθήνα για την εξάρθρωση του πολύ γνωστού gamato.info
Αποδεικνύεται πάντως ότι είναι αδύνατο για τις αρχές να καταπολεμήσουν την ανταλλαγή ταινιών στο διαδίκτυο, το οποίο κινείται πάντα με γρηγορότερους ρυθμούς από όσους προσπαθούν να το αστυνομεύσουν, είτε πρόκειται για δραστηριότητα καταφανώς παράνομη, είτε πρόκειται για δραστηριότητα που συγκεντρώνει την ευαρέσκεια της κοινής γνώμη και των χρηστών.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/