Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά νίκησε η Ξάνθη 1-2 τον Αστέρα

Σπουδαία νίκη στην έδρα της Τρίπολης, σε ένα ματς όπου και οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες
Κατόνγκο και Κιντάνα τα τέρματα των Ξανθιωτών.
     ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Όλα ουσιαστικά έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 14' με τον Μπαστία. Ο Κατόνγκο έφερε το ματς στα ίσα στο 32ο λεπτό, κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Μπαστία έκανε ολέθριο λάθος στο 40' και ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο, με τον Κιντάνα από τα 11 βήματα να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ξάνθης. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες να μένουν με δέκα ποδοσφαιριστές και τον Αστέρα να μένει χωρίς νίκη στην έδρα του φέτος. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, όμως οι σέντρες μέσα στην περιοχή ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο.


Ο Αστέρας της Τρίπολης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα ο νεαρός Μπακατσέας (17 ετών) ήταν ιδιαίτερα κινητικός και έκανε πολλά σουτ, αναγκάζοντας τον Λυμπερόπουλο να μπλοκάρει σε δυο περιπτώσεις. Η Ξάνθη απάντησε με τον Βασιλακάκη στο 8ο λεπτό, όμως ο Ντεγκρά σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα.

1-0: Η κυριαρχία του Αστέρα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 14ο λεπτό, όταν μετά από ένα γέμισμα του Ροτζέριο από τα δεξιά, ο Μπαστία πήρε μια περίεργη κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, εκτός από 1-2 εντυπωσιακές ενέργειες του 17χρονου Μπακατσέα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος.

1-1: Η ομάδα της Ξάνθης στην δεύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι έφερε το ματς στα ίσα στο 33ο λεπτό! Ο Κατόνγκο με εντυπωσιακή ενέργεια ξεπέρασε τρεις παίκτες και μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκεί έκανε το σουτ και νίκησε τον Ντεγκρά, φέρνοντας το ματς στο 1-1.

1-2: Ο Μαρσελίνιο πέρασε όταν το σκορ ήταν 1-0 στο παιχνίδι μέσα και λίγα λεπτά αργότερα το σκορ πήγε στο 1-2! Ο Βραζιλιάνος άσος κέρδισε έξυπνο πέναλτι από τον Μπαστία και ο Κιντάνα από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Ντεγκρά.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Ξάνθης να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, πιάνοντας στον ύπνο τον Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να χάνει απίστευτη ευκαιρία με τον Κατόνγκο. Ο Σουάνης του έκανε κεφαλιά πάσα μέσα στην περιοχή, όμως ο Αφρικανός άσος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να καθαρίσει το παιχνίδι.

Στο 56ο λεπτό είδαμε μια απίστευτη φάση, όταν Αργυρόπουλος και Τζάγκι είδαν από μία κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν με κόκκινη (ως δεύτερη κίτρινη). Αρχικά ο παίκτης της Ξάνθης αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα, ενώ αυτός του Αστέρα για διαμαρτυρία.

Ο Αστέρας έχασε ευκαιρία για να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό. Αράς και Ουριμπάρι συνδυάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να βρίσκεται απέναντι από τον Λυμπερόπουλο. Το πλασέ του τελευταίου ωστόσο πήγε πάνω στον πορτιέρο της Ξάνθης.

Το παιχνίδι στη συνέχεια έχασε τον ρυθμό του και μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση, εκτός από κάποια σουτ για τον Αστέρα και μερικές ατομικές ενέργειες του Κατόνγκο.

Γήπεδο: Τρίπολης

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)


Αστέρας (Βλάχος): Ντεγκρά, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Καρέρα (Φορτούνης 45'), Μπαστία, Λαδάκης, Ροτζέριο (Φυτανίδης 60'), Αράς, Μπακατσέας (Φράνκου 63').

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Αντεφέμι, Φλίσκας, Κωστούλας, Μπόατενγκ (Μπέρτος 70'), Βασιλακάκης(Μαρσελίνιο 33'), Τζάγκι, Κιντάνα, Κομεσίδης, Κατόνγκο, Σουάνης (Στρμπά 57').

Σκόρερ: Μπαστία 14' - Κατόνγκο 32', Κιντάνα 41' (πεν).

Κάρτες: Μπόατενγκ (κίτρινη, 19'), Αργυρόπουλος (κίτρινη 31'), Τζάγκι (κίτρινη 34') Ορόθκο (κίτρινη 36'), Πουλίδο (κίτρινη 38'), Αργυρόπουλος (2η κίτρινη/κόκκινη 55'), Τζάγκι (2η κίτρινη/κόκκινη 55'), Κομεσίδης (κίτρινη 80').
.