Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πικρή εντός έδρας ήττα του Πανθρακικού από τον Εθνικό Αστέρα

Κοντρα στην ροή του αγώνα, η αθηναϊκή ομάδα δραπέτευσε με το διπλό από την Κομοτηνή

Πρώτη εντός έδρας ήττα για τους πράσινους, που αποδείχθηκαν εξαιρετικά άστοχοι
                  ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Ο Πανθρακικός ήταν πολύ καλύτερος από τον Εθνικό Αστέρα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, που έπαιξε πολύ έξυπνα στις αντεπιθέσεις και πήρε τη νίκη! Η ομάδα του Φερρέρα πλήρωσε την αφλογιστία και την ανικανότητα στο τελείωμα των φάσεων.


Ο Εθνικός Αστέρας πάγωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ, καθώς στην πρώτη επίθεση ο Παλάσκας έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του! Ο Πανθρακικός, παρότι αιφνιδιάστηκε, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς την εστία του Γκίτσκου. Ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 23΄ όταν ο Ρομπέρ σέντραρε από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μαρσελάο δεν ήταν δυνατή. Η ασφυκτική πίεση καρποφόρησε για τον Πανθρακικό στο 31΄ όταν ο Ρομπέρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και σύμμαχο του την περίεργη τροχιά της μπάλας, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι "πράσινοι" με την ψυχολογία υπέρ τους προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα σε τρεις περιπτώσεις με γυριστό σουτ του Σουλτανίδη, με προβολή του Ζησόπουλου και με δυνατό σουτ του Αρσενίεβιτς, ωστόσο η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του Γκίτκου! Ο "νόμος του ποδοσφαίρου" επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, καθώς ο Εθνικός Αστέρας πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Φραντζεσκί να ξεφεύγει από την επιτήρηση των δυο κεντρικών αμυντικών του Πανθρακικού και έκανε το 1-2 με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Κουτσόπουλο!

Ο Πανθρακικός μπήκε εξίσου δυνατά στο β΄ ημίχρονο και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 47΄ με κεφαλιά του Παπουλή, η οποία απομακρύνθηκε στην γραμμή από τον Τραορέ! Ο Παπουλής ήταν πρωταγωνιστής της επόμενης καλής στιγμής για τον Πανθρακικό, καθώς η προβολή του μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατέληξε στα δίχτυα του Γκίτκου στο 50΄ ! Στο 53΄ ο Εθνικός Αστέρας " ξαναχτύπησε" στην αντεπίθεση με τον Γκαρσία, ωστόσο αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Κουτσόπουλο! Μετά από ένα εικοσάλεπτο άκαρπης πίεσης , ο Πανθρακικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 74΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρσελάο, που αποκρούστηκε εξαιρετικά από τον Γκίτκο. Στη συνέχεια ο Πανθρακικός ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς την εστία του Γκίτκου και συμβιβάστηκε με την ήττα!



Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Κανωτίδης, Βαγγελόπουλος (86΄ Καζάκης), Ρομπέρ, Σουλτανίδης, Αρσενίεβιτς (62΄ Μποντούρης), Λόπες (76΄ Σίμοσης), Μαρσελάο, Ζησόπουλος, Παπουλής.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής (46΄ Παπαζόυδης), Διαμαντής, Παλάσκας, Άντονι, Παριανός, Καρατζάς, Τραορέ (78΄ Παυλής), Λουάμο, Χωριανόπουλος, Φραντζεσκί (88΄ Κολτσίδας).


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/