Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ισοπαλία 1-1 για Ξάνθη και Καβάλα στο γειτονικό ντέρμπι

Η Καβάλα προηγήθηκε μόλις στο 4' με τον Ονουάτσι, αλλά μία φοβερή εκτέλεση φάουλ του Πόι στο 69' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΜΑΤΣ




Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, ενώ στην επανάληψη υπερίσχυσε η Ξάνθη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Καβάλα έφυγε με βαθμό από την Ξάνθη, η οποία παραμένει αήττητη για 4η σερί αγωνιστική. Να σημειωθεί ότι στο φινάλε του ματς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντουγκλάο.


Ο αγώνας


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για την Καβάλα, αφού μόλις στο 4ο λεπτό και πριν καλά-καλά καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι συμβαίνει, οι παίκτες του Κάσπερτσακ πανηγύριζαν ήδη το 0-1.

Ο Ονουάτσι πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και προσπάθησε με ντρίμπλες να αποφύγει όποιον βρήκε μπροστά του. Τελικά τα κατάφερε, αφού η μπάλα κόντραρε σε 2-3 παίκτες κι έφτασε συστημένη μπροστά στα πόδια του στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Νιγηριανός κινήθηκε προς την εστία και πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Λυμπερόπουλου για το 0-1, πετυχαίνοντας το 8ο φετινό του γκολ, με το οποίο προσπέρασε τον Μιραλάς και είναι μόνος δεύτερος στον πίνακα των σκόρερς πίσω από τον Σισέ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ονουάτσι ταλαιπώρησε για μία ακόμη φορά την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά αντί να σουτάρει, προτίμησε να πασάρει στον επερχόμενο Βουτσίτσεβιτς, ο οποίος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, με τον Λυμπερόπουλο να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου σημειώθηκε στο 19ο λεπτό, χάρη στον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Κατόνγκο, που προσπάθησε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά πάνω στη γραμμή ήταν ο Ντιέ, ο οποίος πρόλαβε να απομακρύνει, προτού ο Μαρσελίνιο σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Η τελευταία φάση ενός, φτωχού ομολογουμένως, ημιχρόνου άνηκε και πάλι στην Ξάνθη (31'), με τον Κιντάνα να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γκαλίνοβιτς πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή απόκρουση, μπλοκάροντας ταυτόχρονα την μπάλα στη δεξιά του γωνία.

Στο επόμενο λεπτό, ο Παπαδόπουλος αποφάσισε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του, περνώντας τον Μάουρο Πόι αντί του Αντεφέμι, χωρίς όμως να δει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση του Γκαλίνοβιτς, αντίστοιχη με εκείνη του 1ου μέρους, σε εκτέλεση φάουλ του Έλινγκτον.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και σε ένα δίλεπτο (53'-54') έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Πόι και Μαρσελίνιο, που σε κοντινά σουτ δεν έβαλαν καλά το σώμα τους, με συνέπεια να στείλουν την μπάλα άουτ.

Στο 58', ένα λάθος του Γκαλίνοβιτς λίγο έλειψε να στοιχίσει στην Καβάλα, αφού σε σέντρα σουτ του Κατόνγκο από δεξιά, ο Κροάτης δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Τελικά, το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 69' , χάρη στη "χρυσή" αλλαγή του Παπαδόπουλου, τον Μάουρο Πόι, ο οποίος εκτέλεσε πολύ δυνατά ένα φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Γκαλίνοβιτς δεν μπορούσε να αντιδράσει και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Στη συνέχεια, παρά την υπεροχή της, η Ξάνθη δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, αφού το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, με πολλές κίτρινες κάρτες, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ντουγκλάο.

 
Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθηνών)


Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Π. Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: Κιντάνα, Μπέρτος, Φλίσκας, Έλινγκτον - Σιόντης, Ντουκρόκ, Καρδόσο, Ντουγκλάο, Ντιέ

Κόκκινη κάρτα: Ντουγκλάο (90'+3)

Γκολ: 4' Ονουάτσι (0-1), 69' Πόι (1-1)


Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι (32' Πόι), Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (76' Σουάνης), Κιντάνα (63' Βασιλακάκης), Τζάγκι, Μπέρτος, Έλινγκτον, Κατόνγκο

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (64' Ντουκρόκ), Σιόντης, Καρδόσο, Αμπντούν, Ονουάτσι (90'+4 Γιάννου), Ναζλίδης (83' Δρόσος)