Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η περιοδεία του Φώτη Κουβέλη στην Ξάνθη και την Κομοτηνη

"Οι δανειστές δεν θα
αφήσουν να χρεωκοπήσουμε",
υποστήριξε από την Θράκη
ο πρόεδρος του κόμματος
της Δημοκρατικής Αριστεράς

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ    
       ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του κόμματός του παρουσίασε από την Ξάνθη, το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θράκη ο Φώτης Κουβέλης πραγματοποίησε ομιλία αίθουσα του Ξενοδοχείου Ελισσώ που είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου τόσο από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς όσο και στελέχη του ευρύτερου αριστερού χώρου.

Νωρίτερα παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο. Οριοθετώντας την ταυτότητα του νεοσύστατου κόμματος ανέφερε ότι απαρτίζεται από δυνάμεις του ΣΥΝ, ανένταχτους αριστερούς, στελέχη της πολιτικής οικολογίας και άλλους ανήσυχους πολίτες ενώ τοποθέτησε τους στόχους του κόμματός του ως την «ανανέωση στην πολιτική, τόλμη στη δράση και ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα.

Τα οικονομικά ζητήματα κυρίαρχησαν στη Συνέντευξη Τύπου. Σε ότι αφορά στην οικονομική κρίση ο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς έκρινε πως δεν ήταν αναπόφευκτη η προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για λάθη της κυβέρνησης που οδήγησαν εκεί ενώ ενδιαφέρον είχε η τοποθέτησή του για το μνημόνιο λέγοντας: «Δε συμπράττουμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο αν και καταψηφίσαμε το μνημόνιο». Απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της χώρας, αφού «δεν το θέλουν οι δανειστές μας» και ανέφερε ότι η παγκόσμια κρίση επηρέασε αρκετά τη χώρα καθώς δεν διαθέτει τις ανάλογες δομές .

«Είμαστε το κράτος με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες» είπε ο Φώτης Κουβέλης για να συμπληρώσει σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης πως «Το λάθος είναι πως χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία που παρήγαγαν την κρίση. Δεν έκανε τίποτα για να πατάξει τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που αποτελούν βασικές αιτίες για την αποδόμηση του κράτους». Τέλος χαρακτήρισε καταστροφική μια πιθανή έξοδο από το ευρώ και τάχθηκε εναντίον της αναδιάρθρωσης του χρέους αλλά υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής. Σε σχέση τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις διαφώνησε πλήρως με τις επιχειρησιακές συμβάσεις που «ισοπεδώνουν τους πολίτες» και χαρακτήρισε λανθασμένη την τακτική επιβολής έμμεσων φόρων .

Τέλος, σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά απέδωσε τη στασιμότητα στο Κυπριακό στην αδιαλλαξία της τουρκικής και της τουρκοκυπριακής πλευράς και τάχθηκε υπέρ της προσφυγής της Ελλάδας στη Χάγη για το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας επισκέφθηκε την Κομοτηνή ενώ παραμένει στην Ξάνθη και έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/