Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Για το καρέ η Ξάνθη στο ντέρμπι της ΑΜ-Θ με την Καβάλα

ΣΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ
ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ,
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Μετά τις 3 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα η Skoda Ξάνθη θέλει να κάνει την υπέρβαση πάρει την νίκη και το τρίποντο στο ματς της Κυριακής (12/12 ώρα 15:00ΝΕΤ), με αντίπαλο την γειτονική Καβάλα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει την ψυχολογία με το μέρος της και θέλει στο παιχνίδι αυτό να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό του Βορρά, αφού ξεκίνησε την χρονιά με πολύ κακές προδιαγραφές, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ύψωσε κεφάλι και πλέον είναι πιο αισιόδοξη για το μέλλον. Πάντως το Ξάνθη-Καβάλα είναι ένα γειτονικό ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες και σίγουρα όσοι βρεθούν στο γήπεδο των Πηγαδίων, μαζί με το τσουχτερό κρύο είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν ένα ντέρμπι όπως όλα τα ματς μεταξύ αυτών των δύο ομάδων.

Για τους Ξανθιώτες δεν θα λείψουν τα προβλήματα, αφού οι μόνιμοι τραυματίες το τελευταίο διάστημα θα είναι και πάλι εκτός, και είναι οι Στιούαρτ, Σάντος και Σταθάκης, ο Σπύρος Βρονταράς δεν θα είναι στην αποστολή, ενώ θα απουσιάζει και ο Μπούγκα, αφού είναι άρρωστος και ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Νίκος Παπαδόπουλος σίγουρα δεν θα έχει να αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Βόλο και την εντός έδρας νίκη, καθώς όπως είναι γνωστό ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, πάντως θέση βασικού διεκδικούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν στην αποστολή, όπως ο Κίμ Τζάγκι, που επέστρεψε και πιθανόν να πάρει την θέση του πολύ καλού στο ντεμπούτο του Τσουμάνη, αφού ο νεαρός αγωνίστηκε με την ομάδα των Νέων, αλλά επιστρέφει και ο Μάουρο Πόι, που ήταν στην αποστολή και με τον Βόλο αλλά δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί και έμεινε εκτός.

Στην αποστολή ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Γσκπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Βάλλας, Κωστούλας, Πόι, Αντεφέμι, Φλίσκας, Κομεσίδης, Μπόατενγκ, Μπεκαμένγκα, Μπέρτος, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Στρμπά, Κιντάνα, Μάνταλος, Κατόνγκο, Έλιγκτον, Τζάγκι και Σουάνης.

Για την ομάδα της Καβάλας απόντες από την αναμέτρηση με την Ξάνθη θα είναι οι Χργκόβιτς και Ογκμπέτσε, όμως βλέπει άλλα βασικά του στελέχη να επιστρέφουν, αφού Καρντόσο, Ονουάτσι, Οικονόμου και Αμπτούν θα δώσουν κανονικά το παρών. Η αποστολή της ομάδας είναι οι: Γκαλίνοβιτς, Βαγιέχο, Πετκάκης, Χούρτοβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ουτζίσεβιτς, Σιόντης, Αλεξάντροβιτς, Ντρικρόκ, Ενόκ, Ναζλίδης, Θεοδωρέλης, Δρόσος, Γιάννου, Νταρσεβίλ, Ντανίλο.

Για την προϊστορία οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αρκετές φορές, όμως να υπενθυμίσουμε την πιο πρόσφατη στο περσινό πρωτάθλημα, όπου η Skoda Ξάνθη επιβλήθηκε της Καβάλας με 2-1, χάρη σε δύο κεφαλιές, του Στρμπά και του Βάλλα. Για την φετινή χρονιά πάντως η Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα από τον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως η έδρα του και πάλι έχει πολύ σκληρό πρόσωπο και δύσκολα περνάει κανείς, ενώ η Καβάλα εκτός έδρας έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα, δείχνοντας από την μεριά της ότι δεν είναι μια ομάδα που παραδίνεται εύκολα και πάντα κυνηγάει το αποτέλεσμα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Παππάς (Αθηνών), με βοηθούς τους κ. Γκάγκα (Λάρισας) και κ. Κωστάρα (Αιτ/νίας), ενώ 4ος διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Κουτσιαύτης από την Άρτα.

Εισιτήρια για την αναμέτρηση εξασφάλισε η Καβάλα, αφού προμηθεύτηκε για 1000 φίλους της. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα εξαντληθούν όλα. Για άλλη μια φορά οι φίλοι της ξανθιώτικης ομάδας θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/