Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Επισκέψεις μουσουλμάνων πολιτευτών στο ψευδομουφτή Ξάνθης

Λειτουργεί πλέον ως άτυπος τοποτηρητής της περιοχής, στον οποίο σπεύδουν όλοι οι μειονοτικοί να δώσουν διαπιστευτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ
ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ


Αντιγράφουμε από τις ενδιαφέρουσες μεταφράσεις που κάνει το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ


O νεοκλεγείς δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, στις 17 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκε τον μουφτή Ξάνθης στο γραφείο του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ θερμό και ειλικρινές περιβάλλον. Ο μουφτής Αχμέτ Μέτε εξέφρασε την ευχαρίστηση του για αυτήν την ευγενική επίσκεψη του δημάρχου Μουσταφά Τσουκάλ. Ακολούθως ανέφερε πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα του στην υπηρέτηση της Τουρκομουσουλμανικής Κοινότητας της Δυτικής Θράκης και ιδιαίτερα για του Τούρκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης. Ανέφερε πως είναι ανάγκη για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που αναμένουν λύση, να κινηθούνε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία και ευχήθηκε επιτυχίες στα καθήκοντα του. Ο δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ είπε πως θα καταβάλλει τις προσπάθειες του μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, και θα παρουσιάσει ένα διάφανο τρόπο διοίκησης. Στο τέλος της συνάντησης ο μουφτής Αχμέτ Μέτε και ο δήμαρχος Μουσταφά Τσουκάλ δίνοντας τα χέρια, έδωσαν μια εικόνα ενότητας.


Ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής επιτροπής και εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στο γραφείο του. Σχετικά με την επίσκεψη εστάλλη γραπτή ανακοίνωση στον τύπο.

Κομοτηνή 13-12-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής επιτροπής και εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στο γραφείο του, και τον ευχαρίστησαν για την στήριξη που τους παρείχε, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Αφού έγινε αξιολόγηση των γεγονότων της επικαιρότητας, έγινε αναφορά ξανά στην επιθυμία όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι να συνεργάζονται στις προσπάθειες τους προς όφελος της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τέθηκε το θέμα πως μόνο όταν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης κινούνται εν ενώσει θα υπογράφουν επιτυχίες υπέρ της μειονότητας.


Πέραν τούτων σχετικά με την επίθεση με μολότοφ στο τζαμί του Παλαιού Άβατου, το κόμμα D.E.B. και η ανεξάρτητη λίστα καταγγέλλουν έντονα το περιστατικό, το εκλαμβάνουν ως χτύπημα στην θρησκευτική μας ελευθερία, και ανέφεραν πως επιθυμούνε την συντομότερη δυνατή ανεύρεση και τιμωρία των ενόχων.
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ D.E.B.