Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Λιγότεροι Θρακιώτες αγοράζουν φέτος Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο...

Παρά το γεγονός
ότι θα μοιραστούν
φέτος 15 εκατ. ευρώ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, είναι η κίνηση που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής τα Πρωτοχρονιάτικα λαχεία στον νομό της Ξάνθης. Ο μισθός των συμπολιτών μας και το κουτσουρεμένο δώρο, με δυσκολία επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας, τη στιγμή που σχεδόν όλα τα απαραίτητα αγαθά έχουν πάρει την ανηφόρα. Έτσι, ολοένα και λιγότεροι αγοράζουν πρωτοχρονιάτικα λαχεία. Φυσικά δεν λείπουν και εκείνοι- είναι σαφέστατα οι λιγότεροι- που τηρούν με… ευλάβεια το έθιμο κάθε τέλος του χρόνου! Παίρνουν το λαχείο και το βάζουν στο εικονοστάσι μέχρι την κλήρωση το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Και αυτή είναι ίσος η διαφορά των Ελλήνων από τους άλλους λαούς. Εμείς ενώ αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, όλο και θα πάρουμε ένα λαχείο, έτσι για το… γούρι.

15 εκατομμύρια

Φέτος, θα μοιραστούν 15 εκατομμύρια ευρώ και κάθε κομμάτι κοστίζει όσο και πέρυσι, 8 ευρώ δηλαδή. Όμως πέρυσι η κίνηση ήταν πολύ μειωμένη, αφού η τιμή είχε αυξηθεί από 5 σε 8 ευρώ.

Η κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου θα γίνει την Παρασκευή, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν και τις κλασικές 5άδες αντί 40 ευρώ.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Αν και οι λαχειοπώλες έχουν πολλαπλασιαστεί, υπάρχουν πάντα οι κλασικοί που είναι σταθεροί καθημερινά στην δουλειά τους. Αυτοί οι παλιοί λοιπόν νοσταλγούν τις περασμένες χρονιές, όταν τα λαχεία έφευγαν… σωρηδόν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Τώρα ένας οικογενειάρχης παίρνει ένα και μόνο λαχείο, ενώ κάποια χρόνια πριν έπαιρνε τόσα, όσα μέλη είχε! Για την γυναίκα για τα παιδιά κλπ» αναφέρουν στην «ΧΝ». (Τελικά το αποφάσισα, θα πάρω και φέτος Πρωτοχρονιάτικο!!!).

 
Πηγή:  http://www.xanthinews.gr/