Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Έκλεβαν χρυσαφικά και τα πούλαγαν σε κοσμηματοπωλεία της Θράκης

Εξαρθρώθηκε σπείρα από ξανθιώτες και κομοτηναίους που είχε ρημάξει τουλάχιστον έξι κατοικίες στην Χρυσούπολη το τελευταιο εξάμηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην εξάρθρωση σπείρας που πραγματοποιούσε κλοπές στη Χρυσούπολη και προωθούσε τα κλοπιμαία στην Ξάνθη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Καβάλας και της Ξάνθης.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την Τετάρτη όταν συνελήφθη στη Χρυσούπολη μια 26χρονη μετά από ληστεία και ενώ ο 44χρονος συνεργός της είχε ξεφύγει και αναζητούνταν. Μετά από έρευνες της Ασφάλειας Ξάνθης ο αναζητούμενος δράστης βρέθηκε τελικά στο Δροσερό το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Αν και αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία η 26χρονη είχε προλάβει να δώσει αρκετά στοιχεία για τη δράση της σπείρας που είχαν συστήσει σε συνεργασία και με έναν 30χρονο από την Κομοτηνή.

Οι τρεις τους είχαν διαπράξει τουλάχιστον 6 κλοπές σε κατοικίες της Χρυσούπολης, στο διάστημα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, από τις οποίες αποκόμισαν χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 17.000 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων. Η νεαρή συλληφθείσα ομολόγησε επίσης ότι τα κοσμήματα είχαν προωθήσει σε κοσμηματοπωλείο της Ξάνθης, στο οποίο πήγαν οι άνδρες της Αστυνομίας , πραγματοποίησαν έρευνα και κατέσχεσαν διάφορα κοσμήματα που ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι είχε αγοράσει από τη νεαρή.

Στο σπίτι του 44χρονου στο Δροσερό βρέθηκαν επίσης διάφορα είδη και χρήματα, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους και κατασχέθηκαν μέχρι να διαλευκανθεί αν προέρχονται από κλοπές. Πρόκειται για:

Διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Μία φωτογραφική μηχανή.

Μία βιντεοκάμερα.

Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας.

Χρηματικό ποσό 4.950,00 €.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης συνεχίζει την προανάκριση για πιθανή εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων κλοπής.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/