Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Νέα απεργία στα ΜΜΕ από τώρα και για 48 ώρες

Δεν θα υπάρχει ενημέρωση μέχρι και τις 6.00 το πρωί της Κυριακής

Συγκέντρωση δημοσιογράφων στην Αλεξανδρούπολη. Ποια η ομάδα περιφρούρησης της απεργίας στην Θράκη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μετά την 24ωρη απεργία της Τετάρτης, σε νέα 48ωρη αυτή τη φορά απεργία από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διεκδικώντας την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη από σήμερα Παρασκευή κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εκδόσεις των περισσοτέρων εφημερίδων. Στο διάστημα για το οποίο έχει προκηρυχθεί η απεργία, δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές από κανάλια και ραδιόφωνα, ούτε θα γίνονται αναστήσεις στα περισσότερα sites του ίντερνετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Παρασκευή και Σάββατο σε όλα τα ΜΜΕ.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου και θα λήξει στις 6 π.μ. της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου.
Μαζί με τους συναδέλφους μας και το σύνολο των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα απεργούμε και διεκδικούμε:
· Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους: εφημερίδες, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια ραδιοτηλεόραση.
· Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ποιότητας στην Ενημέρωση.


Στην Θράκη ως Επιτροπή Περιφρούρησης της απεργίας έχουν τοποθετηθεί στην ΞΑΝΘΗ ο
Αντώνης Καρανδεινός, στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ η Όλγα Ορφανίδου, στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ο Βασίλης Πρεμίδης και στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ο Ιωάννης Τομαδάκης. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι εγκατεστημένα στην ΕΣΗΕΜ-Θ και θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους εργασιακούς εκπροσώπους και τα μέλη των Επιτροπών Περιφρούρησης.

Στην Θράκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Σε αυτήν θα μετέχουν τα μέλη της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΜ-Θ), για τις συνεχείς απολύσεις που δέχεται ο κλάδος τους, αλλά και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πρόσφατα, απολύθηκαν από τοπική τηλεόραση δύο δημοσιογράφοι και τεχνικοί.


Αν και ως blog δεν εμπίπτουμε στην κατηγορία των συμβατικών μέσων ενημέρωσης και παρόλο που φαίνεται ότι άρκετά θα είναι τα sites που δεν θα απεργήσουν, αλλά και ολόκληροι όμιλοι ΜΜΕ, το http://thrakilive.blogspot.com/ σεβόμενο τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Θράκης δεν θα ανανεώνει την ύλη του στο διάστημα της απεργίας.

Ωστόσο θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να σας ενημερώσει για οποιαδήποτε εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, αν το απαιτήσει φυσικά η επικαιρότητα...


.