Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Ξυνίδης στη βασιλόπιτα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος.


ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ
Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;


O Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτης Ξυνίδης παραβρέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην τελετή κοπής της πίτας του Δ. Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος.

Ο κ. Ξυνίδης πριν την κοπή της πίτας μιλώντας με τους δημοσιογράφους τόνισε «Εμείς ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, που έχουμε αναλάβει, έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα τη συνεχή επαφή μας, ενημέρωση και αλληλοϋποστήριξη με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς του Τόπου.» και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη αποτελεί μία πραγματική ευκαιρία ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της χώρας μας και των ανθρώπων της.

Συνεχίζοντας ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος από τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον ίδιο στο ρόλο που διαδραματίζουν οι φορείς στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και το πρωί της Παρασκευής, στην εκδήλωση για τις προοπτικές ανάπτυξης, παρουσία του Πρωθυπουργού, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας πρώτος απολογισμός αυτών που συμφωνήθηκαν τον Σεπτέμβρη και που ως ένα βαθμό έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. «Σκοπός είναι να μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε την κατεύθυνση της δράσης μας» είπε ο κ. Ξυνίδης.

Τέλος, ανέφερε ότι φαίνεται πως «ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των κινήσεων και των επιλογών του Υπουργείου μας και συμπορεύεται μαζί μας στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της πατρίδας μας. Θέλουμε να πιστεύουμε αυτή η εμπιστοσύνη κερδίζει σε βάθος και σε ποιότητα γιατί στην παρούσα συγκυρία μόνο μέσα από αυτόν το δρόμο της αλληλοκατανόησης και της αλληλοϋποστήριξης μπορούμε πράγματι να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνατότητες γιατί μόνο με αυτή την προϋπόθεση η χώρα μας μπορεί να βγει από τη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε και την οποία ήδη με αργά βήματα ξεπερνά και ατενίζει το μέλλον με την καινούργια χρονιά με αισιοδοξία».
 
.