Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κάρβουνο έκαναν επίδοξοι κλέφτες συνεργείο υγραεριοκίνησης

Έβαλαν φωτιά  με φλόγιστρο

Το σκυλί του ιδιοκτήτη τους είδε και δέχτηκε τη μανία τους με χτυπήματα στο κεφάλι

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τα μάτια της Λίζας, του όμορφου κυνηγόσκυλου, ήταν τα μοναδικά που είδαν τους δράστες της ολοκληρωτικής καταστροφής συνεργείου υγραεριοκίνησης στον Ροδίτη, ιδιοκτησίας Ραφαήλ Φυτάνογλου. Το θέαμα που αντικρίζει κανείς είναι απερίγραπτο, αφού την εικόνα του υπερσύχρονου χώρου που μόλις ένα μήνα πριν είχε ολοκληρώσει με πολλά όνειρα ο ιδιοκτήτης του, επενδύοντας κεφάλαια σε μια νέα τεχνολογία μετατροπής των κλασικών αυτοκινήτων σε καύση με υγραέριο, ήταν αντικείμενο συζητήσεων. Όλα έγιναν τα ξημερώματα όταν το ενοικιασμένο κατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από τον Ροδίτη Κομοτηνής διάλεξαν ως στόχο άγνωστοι δράστες που δεν το έκλεψαν, αφού στόχος τους ήταν να το καταστρέψουν σβήνοντας κάθε ίχνος από το πέρασμά τους.

Το συνεργείο είναι καρβουνιασμένο, δεν έχει διασωθεί το παραμικρό, ενώ τα σπασμένα τζάμια της εισόδου μαρτυρούν το πέρασμα των αδίστακτων δραστών που έκαναν παρανάλωμα του πυρός μια ολόκληρη περιουσία. «Θα πρέπει να ξανακάνουμε από την αρχή την επένδυσή μας» θα πει ο άνθρωπος που δεν μπορεί να καταλάβει πού οφείλεται αυτή η εκδικητικού χαρακτήρα ενέργεια, αφού δεν πρόλαβε ως επιχειρηματίας να δημιουργήσει κόντρες και αντιθέσεις. Ο ίδιος, πατέρας δύο παιδιών και οικογενειάρχης που επένδυσε σε ένα νέο και υποσχόμενο αντικείμενο τις οικονομίες του, προβληματίζεται αφού τώρα θα πρέπει να ξαναβρεί κεφάλαια ξεκινώντας από το μηδέν.

«Μόλις ένα μήνα πριν έβγαλα την άδεια και ξεκίνησα τη δουλειά με εντατικούς ρυθμούς. Οι κλέφτες κινήθηκαν με ψυχραιμία, έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν έκρηξη, ώστε να καταστραφεί ολοσχερώς το συνεργείο, το αυτοκίνητο πελάτη στρατιωτικού που ήταν στο εσωτερικό του για εργασία, ενώ έκλεψαν φορητό υπολογιστή και εργαλεία. Κινήθηκαν ανενόχλητοι, αφού ο άνθρωπος δεν είχε προλάβει να βάλει κάμερες και συναγερμό.

Ας παρακολουθήσουμε την περιγραφή που μας κάνει για το περιστατικό.

«Αρχικά παραβίασαν την περίφραξη του συνεργείου, πέρασαν μέσα, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου, μπήκαν μέσα, άνοιξαν ντουλάπια και λοιπά, αλλά δε νομίζω ότι αυτός ήταν ο κύριος σκοπός τους, γιατί στο τέλος φεύγοντας πέταξαν ένα αναμμένο φλόγιστρο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που υπήρχε μέσα στο συνεργείο με αποτέλεσμα αυτό να πυρποληθεί και να προκληθεί πολύ μεγάλη ζημιά.

Οι δράστες ήταν έμπειροι, γνώστες του αντικειμένου και αυτό το κρίνω διότι είχαμε ένα αμάξι στην αυλή μπροστά, το οποίο δεν ήταν εντός του συνεργείου. Χτύπησε ο συναγερμός του, όταν έσπασε το τζάμι του, άνοιξαν το καπό του και έβγαλαν την μπαταρία προκειμένου να σταματήσει ο συναγερμός, οπότε αυτοί οι άνθρωποι ήταν και ψύχραιμοι και είτε είναι επαγγελματίες, είτε γνώστες του αντικειμένου.

Πόσον καιρό λειτουργούσατε;

-Το μαγαζί έχει άδεια από τον Δεκέμβριο. Είμαστε νόμιμο συνεργείο, μαζί με ελάχιστα άλλα εδώ στην Κομοτηνή, τοποθέτησης υγραεριοκίνησης, αερίων καυσίμων όπως λέει ο νόμος.

Ίχνη δε βρέθηκαν;

-Βρέθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία το φλόγιστρο μέσα στο αμάξι. Εμάς ούτε μας πήγε το μυαλό ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά εν τέλει αυτό έγινε.

Το μυαλό σας πάει πουθενά; Στον ανταγωνισμό, για παράδειγμα; Είχατε δεχθεί απειλές;

-Δεν είχαμε κάποιο τέτοιο πρόβλημα, ούτε κάποιος από εμάς έχει προσωπικά. Άλλωστε, δεν είχαμε και πολύ χρόνο, για να έχουμε τώρα τελευταία διαφορές με οποιονδήποτε…

Τώρα για το θέμα του ανταγωνισμού που λέτε, εγώ δε θα ήθελα να το πιστέψω αυτό. Όλοι οι συνάδελφοι πιστεύω ότι προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε μια αγορά που είναι δύσκολη, σε αυτούς τους καιρούς και το να καταστρέψεις την επιχείρηση ενός συναδέλφου σου, γιατί όλοι είμαστε συνάδελφοι, αν μην τι άλλο, δεν το βλέπω ανθρώπινο και πολιτισμένο.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σας;

-Από αύριο θα ξεκινήσουμε να εκτιμήσουμε πιο ψύχραιμα το κακό που μας βρήκε και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Ο διοικητής της πυροσβεστικής σε επικοινωνία που είχαμε επιβεβαίωσε τον εμπρησμό, αν και το επίσημο πόρισμα αναμένεται να βγει αύριο. Η προσπάθεια της πυροσβεστικής δε βοήθησε να σωθεί απολύτως τίποτα, γιατί τα είδη ήταν εύφλεκτα και οι εκρήξεις πολλές από τον εμπρησμό στο Ι.Χ. που ήταν στη ράμπα των εργασιών και έγινε κι αυτό κάρβουνο.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/