Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Λαμπάκη – Άνθιμου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Ο Μητροπολίτης έκανε την επίσκεψη και συμφωνήθηκε στενή συνεργασία των δύο πλευρών

ΣΕ ΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;

ΤΙ ΔΩΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ;


Επίσκεψη στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης – Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης και της ανταλλαγής απόψεων, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Μητροπόλεως σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές, ότι θα πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις των δύο φορέων ώστε να δίνονται λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τον ανθρώπινο πόνο και τις καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως Ευάγγελος Λαμπάκης πρότεινε στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο να προχωρήσουν διμερείς συμφωνίες οι οποίες και θα επεκταθούν και στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς και στον τομέα του πολιτισμού με την δημιουργία ημερίδων.

Η επίσκεψη του Σεβασμιότατου ολοκληρώθηκε με το δώρο που προσφέρθηκε στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ήταν μια αγιογραφία της Παναγίας της Θράκης.

Τέλος οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι η συνεργασία τους θα είναι συνεχής και στενή σε όλα τα επίπεδα κοινής αρμοδιότητας.


.