Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Και δήλωση Πεταλωτή για το ζήτημα της ΕΝ.ΚΛΩ.

ΈΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


O Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την ανεργία στη Ροδόπη και το ζήτημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Και στο θέμα της ανεργίας η Ν.Δ. περιφέρει την υποκρισία της από συνεντεύξεις μέχρι πίτες συλλόγων. Όταν πλέον όλη η Ευρώπη γνωρίζει για τα πειραγμένα στατιστικά στοιχεία της χώρας μας, προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους πολίτες τοποθετήσεις περί δήθεν εκτόξευσης της ανεργίας στο Νομό Ροδόπης από 7,9% σε 35% στον 1,5 χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Κατηγορεί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. για απότομη μετατροπή της Ροδόπης από «εργασιακό παράδεισο» σε «κόλαση ανεργίας». Η ίδια Ν.Δ. που σε μια άνετη περίοδο, και όχι οικονομικής κρίσης και έκτακτης ανάγκης όπως η σημερινή, με την πολιτική της ερήμωνε τη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με αναπτυξιακούς νόμους χωρίς δεσμεύσεις προστασίας των θέσεων εργασίας. Που ως καμουφλάζ για την αδυναμία της να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να προστατεύσει τις υφιστάμενες χρησιμοποίησε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω stage και άλλων περίεργων μορφών κατά βούληση «προσλήψεων μέσω συνεντεύξεων».

Όσοι ζούμε στον τόπο αυτό γνωρίζουμε και βιώνουμε από πρώτο χέρι, αυθεντικά και σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τους φορείς, ότι το πρόβλημα της ανεργίας και της απειλής στις θέσεις εργασίας αποτελεί, όπως και σε όλη την Ελλάδα, το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Όμως δεν παραποιούμε στοιχεία, δεν εξαπατούμε τον κόσμο. Το αντιμετωπίζουμε μέσω συγκεκριμένων βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, την ανακούφιση των ανέργων και την τόνωση της ανάπτυξης, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί η δημοσιονομική εξυγίανση. Οι καθυστερημένες ευαισθησίες αγωνίας για την ανεργία από τη Ν.Δ. είναι κάλπικες και μάλιστα συγκρίνοντας ανόμοια στοιχεία και ανόμοιες περιόδους. Κανείς έλληνας πολίτης δεν ξεχνά την εγκληματική αδιαφορία της Ν.Δ. η οποία όταν έπρεπε και προλάβαινε, αντί να θωρακίζει τη χώρα για την επερχόμενη κρίση, έστηνε πανηγύρια κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, διόγκωνε σε απίστευτο σημείο τα φαινόμενα διαφθοράς και διέλυε το κράτος.

Οι συγκρίσεις που υποκριτικά κάνει η Ν.Δ. και ο μύθος για μεταβολή της τοπικής ανεργίας στη Ροδόπη από 7,9 σε 35 τοις εκατό σε μόλις 1,5 χρόνο, είναι η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιούσε τόσα χρόνια για να παραπλανήσει τους πολίτες και να απαξιώσει τη χώρα και τις δημιουργικές της δυνάμεις. Στο ίδιο πλαίσιο ανήκουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Καμία δήλωση με σοβαρό περιεχόμενο επί των ημερών της για τη λύση του προβλήματος. Κανένα Επιχειρηματικό Σχέδιο για την εταιρεία αυτή όταν κυβερνούσε. Μόνο «τυφλές» εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για πολλά εκατομμύρια € χωρίς καμία στόχευση ή παραγωγικό αποτέλεσμα. Χωρίς καμία προοπτική και συνέχεια. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως Κυβέρνηση προσεγγίσαμε το πρόβλημα με απόλυτη σοβαρότητα. Αναζητήσαμε λύση μέσα από δική μας σκληρή δουλειά και λεπτές κινήσεις, με στόχο την επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, χωρίς λαϊκισμούς. Οι όποιες μας κατά καιρούς δεσμεύσεις, με κορυφαίες προς το παρόν την εκπόνηση ενός Business Plan και την υπογραφή για πρώτη φορά μιας έγκυρης εγγύησης του ελληνικού δημοσίου, έγιναν και γίνονται με απόλυτη υπευθυνότητα απέναντι στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. Με συνέπεια στις αρχές μας για υγιή επιχειρηματικότητα.

Τη συμπεριφορά της Ν.Δ. και όσων σαν κι αυτήν αποδέχονται τη λαϊκιστική πρακτική των ανέξοδων και εύκολων υποσχέσεων χωρίς καμία βάση και στόχευση, δεν θα την ακολουθήσουμε. Δεν θα την επαναλάβουμε. Εμείς λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης. Και σε αυτή την αρχή πιστεύουμε ότι έχουμε σύμμαχό μας τους εργαζόμενους και την κοινωνία, όπως και την απλή λογική. Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα τους εργαζόμενους, εξακολουθούμε να τους κοιτάμε στα μάτια και να εργαζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματά τους.

.