Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κλείνουν τον μεθοριακό σταθμό Κήπων στον Έβρο

Στις 3.00 τo πρωί ξεκίνησαν 270 άτομα από Νάουσα και Θεσσαλονίκη, θα προστεθούν άλλοι 300 από Κομοτηνή και 70 από Αλεξανδρούπολη

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Ο ΑΠΟΛΕΙΣΜΟΣ;


Τα μέτωπα των εργαζομένων που έχουν φτάσει στα όρια τους από τις συμβάσεις, τις απολύσεις και την οικονομική κρίση μεταφέρονται ακόμη και στα σύνορα της χώρας.

Στον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού των Κήπων του Έβρου, θα προχωρήσουν από τις τις 10.30 το πρωι, οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Να θυμίσουμε πως για την επίλυση του θέματος είχε δεσμευτεί στην Κομοτηνή (τον Μάϊο του 2010) ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μάλιστα έδωσε νομοθετική λύση στις 30 Ιουνίου 2010 (ο νόμος είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως), αλλά οι εργαζόμενοι δεν είδαν ποτέ ούτε ένα σεντς, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΝΕWSIT ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄ της Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων μέχρι να λυθεί το θέμα τους.

Στην κινητοποίηση σύμφωνα με τον κύριο Χαρίση συμμετέχουν 200 εργαζόμενοι από την Νάουσσα, 90 από τη Θεσσαλονίκη, 300 απο την Κομοτηνή και 70 απο την Αλεξανδρούπολη.

Οι εργαζόμενοι από Νάουσα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και βρίσκονται καθ οδόν για τα σύνορα στον Έβρο.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/