Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο



ΜΕ
ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ;


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, αύριο, Τετάρτη, στις 11.00 π.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονται έξι νομοσχέδια, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο για τη στήριξη της εργασίας.

Ειδικότερα, τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν είναι:

* Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης (Χάρης Καστανίδης).

* Αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας) - Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και λοιπές διατάξεις (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης).

* Σύσταση Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Μ. Χρυσοχοΐδης).

* Εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με τις προβλέψεις των Οδηγιών 2009/72 και 2009/73 που αφορούν στη λεγόμενη «3η Ενεργειακή Δέσμη» (Τίνα Μπιρμπίλη).

* Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων (Γιώργος Παπακωνσταντίνου).
* Δημόσιες συμβάσεις προμηθειών έργων και υπηρεσιών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας (εναρμόνιση με την Οδηγία 2009/81/ΕΚ) και ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής ʼμυνας (Ευάγγελος Βενιζέλος).
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη θα παρουσιάσει, εξάλλου, το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας για το 2011.
Νωρίτερα, θα συνεδριάσει, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας ΚΥΣΕΑ .
Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.
Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 5.00 μ.μ., στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
.