Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Απόφοιτος του ΔΠΘ ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος
επικράτησε του Βερβεσού
στις επαναληπτικές εκλογές

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ
ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ;


Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αναδείχθηκε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τριετία.

Στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών ο κ. Αδαμόπουλος συγκέντρωσε το 50,89% των ψήφων (3.738 ψήφους), ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Βερβεσός, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 49,11% (3.607 ψήφους).

«Η δικηγορική οικογένεια της Αθήνας μας έδωσε σήμερα εντολή ευθύνης και ενότητας. Μας επεφύλαξε την ύψιστη τιμή να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δ.Σ.Α. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και στήριξαν σ’αυτήν την ελπίδα της αλλαγής και της θεσμικής μάχης», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος μετά την εκλογή του.

Ο κ. Αδαμόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής και στενός συνεργάτης του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλο αγώνα για την εκλογή του. Μάλιστα, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών την περίοδο που ο κ. Στυλιανίδης ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

.



Τόνισε ακόμη ότι «στο αύριο που οικοδομούμε δεν περισσεύει κανείς» και πρόσθεσε ότι «η κρισιμότητα της περίστασης επιβάλλει θεσμική συμπόρευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής δικηγορίας για την αποκατάσταση του κύρους και της αλληλεγγύης της».



«Για αυτό το μέλλον θα εργαστούμε μαζί χωρίς αποκλεισμούς, διαιρέσεις και μικροκομματικές αγκυλώσεις. Θα εργαστούμε με ελπίδα, με ευθύνη, με ενότητα στη βάση των κοινών μας αξιών», κατέληξε.