Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Οι συγγραφείς των best sellers πάνε Αλεξανδρούπολη

Οι συγγραφείς Λένα Μαντά και Καίτη Οικονόμου θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την έκδοση των νέων τους βιβλίων "ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ" και "ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ" αντίστοιχα


                    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Οι συγγραφείς των best sellers Λένα Μαντά και Καίτη Οικονόμου θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την έκδοση των νέων τους βιβλίων "ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ" και "ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ" αντίστοιχα.
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 20:00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (25510 22908) Ανδριανουπόλεως 4Α, Αλεξανδρούπολη, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.


Δύο λόγια για τα βιβλία


Χωρίς χειροκρότημα
Συγγραφέας: Λένα Μαντά

Η Ειρήνη πάντα πίστευε αυτό που έλεγε η γιαγιά της: «Το ουράνιο τόξο είναι η σκάλα που χρησιμοποιούν οι ψυχές για να φτάσουν στον ουρανό…» Έτρεχαν μαζί και αναζητούσαν την άκρη του, μικρό κορίτσι εκείνη στο χωριό της κοντά στα σύνορα. Όνειρό της να γίνει δασκάλα, αλλά η μοίρα είχε άλλα γραμμένα. Για να αποφύγει ένα γάμο που της κανονίζει ο πατέρας της, η Ειρήνη θα βρεθεί στην Αθήνα, και δίπλα στη θεία της, τη μεγάλη τραγουδίστρια Βένια, θα γνωρίσει τη λάμψη της σόουμπιζ… αλλά και το σκοτάδι της.

Ο έρωτάς της με τον Μάξιμο θα γίνει βορά στα θηρία των μέσων μαζικής ενημέρωσης κι εκείνη θα τραβήξει πάνω της όλα τα πυρά• και όχι μόνο τα τηλεοπτικά…

Ίσως ήρθε η στιγμή να τα αφήσει όλα πίσω. Αξίζει όμως μια ζωή χωρίς χειροκρότημα;



Το φθινόπωρο της μάγισσας
Συγγραφέας: Καίτη Οικονόμου

Η Μυρσίνη, καρπός, του παράφορου έρωτα ενός Μακεδόνα και μιας Τσιγγάνας, μεγαλώνει ανάμεσα στους διαφορετικούς κόσμους του πατέρα και της μητέρας της, νιώθοντας πως δεν ανήκει απόλυτα σε κανέναν. Στα εννιά της χρόνια, όταν την εγκαταλείπει η μητέρα της, η μικρή Μυρσίνη πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ολομόναχη το παράξενο χάρισμά της, την έκτη αίσθηση που έχει κληρονομήσει από την τσιγγάνα προγιαγιά της.

Αδυνατώντας να διαχειριστεί ένα χάρισμα που το βλέπει σαν κατάρα, το καταπιέζει και εντάσσεται στον κόσμο του πατέρα της. Πολλά χρόνια αργότερα, γυναίκα πια, επισκέπτεται για πρώτη φορά με το μνηστήρα της τον τόπο καταγωγής της για να τακτοποιήσει τις κληρονομικές της υποθέσεις. Κι εκεί γνωρίζει τον Στέφανο Βρεττό, έναν άντρα που ανατρέπει όλες τις βεβαιότητες της ζωής της.

Στη φθινοπωρινή Μακεδονία, ο διαισθητικός της εαυτός αφυπνίζεται έπειτα από ένα λήθαργο που κράτησε είκοσι χρόνια. Κι ενώ η Μυρσίνη παλεύει με τα χαώδη συναισθήματά της, ένας άγνωστος εχθρός επιβουλεύεται τη ζωή της…

.