Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Άνοιξε το δρόμο σε ιδιώτη η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ

Τέθηκε ουσιαστικά το τέλο του συνεταιριστικού της χαρακτήρα

Αντίθετοι ΣΕΚΕ, Εργαζόμενοι. Πολλές οι ύποπτες απουσίες 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τέλος στο συνεταιριστικό χαρακτήρα της ΣΕΚΑΠ τέθηκε ουσιαστικά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με πλειοψηφία 50% +1 η Αγροτική Τράπεζα πέρασε την τροποποίηση του καταστατικού που στο εξής επιτρέπει σε ιδιώτη επενδυτή την είσοδο στο μετοχολόγιο της εταιρίας, Απορρίφθηκε από τη Γενική Συνέλευση το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (απαιτούνται τα 2/3) καθώς επίσης και της αναδιάρθρωσης της εταιρίας.


Ύποπτες χαρακτηρίστηκαν οι απουσίες.

Αρκετοί εργαζόμενοι μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης χαρακτήρισαν ύποπτη την απουσία ορισμένων Ενώσεων-μικρομετόχων, οι οποίες αποτέλεσαν την κρίσιμη μάζα προκειμένου η ΑΤΕ να συγκεντρώσει το 50,1% επί των παρόντων, όπως προβλέπεται στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις βάσει καταστατικού. Το σημείο αυτό αποτέλεσε ενδεχομένως και το στοιχείο που αιφνιδίασε τους υπόλοιπους μεγαλομετόχους (ΣΕΚΕ με 34% και Συνεταιρισμός εργαζομένων-συνταξιούχων με 8%) που ζήτησαν να ισχύσει η πλειοψηφία των 2/3, γεγονός που δεν δέχτηκε ο Νομικός Σύμβουλος. Την άρνηση της ΣΕΚΕ και στα τρία θέματα εξέφρασε ο Πρόεδρος της εταιρίας Πάνος Ταρενίδης, ο οποίος διένειμε μάλιστα την ώρα της συνεδρίασης ηλεκτρονικά σε όλα τα Μέσα την επιστολή που διάβασε στη Γενική Συνέλευση. (παρατίθεται εδώ)


Να συζητήσει σοβαρά μαζί τους, ζητούν οι μέτοχοι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΚΕ και Προεδρεύων της Γ.Σ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος, εξερχόμενος του εργοστασίου δήλωσε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν θα περάσει και κανείς ιδιώτης δεν θα βάλει χρήματα αν η ΑΤΕ δεν συζητήσει σοβαρά με τους βασικούς μετόχους και ενώ η εταιρία χρειάζεται ρευστό.

Ο Πρόεδρος του ενός Σωματείου Κώστας Γαβριηλίδης, εμφανώς φορτισμένος συγκινησιακά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από την στιγμή αυτή η εταιρία παύει να έχει συνεταιριστικό χαρακτήρα,. Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν, τόσο ο Πρόεδρος του άλλου Σωματέιου Γ. Ζαπτής, όσο και ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού των εργαζομένων-συνταξιούχων Β. Λειβαδίτης, που κατέχει το 8%


Δεν εμφανίστηκε ο Πράτσος. Απομάκρυνε τα Μ.Μ.Ε.

Έλαμψε δια της απουσίας του ο -συνήθως λαλίστατος- Πρόεδρος της εταιρίας Δημήτρης Πράτσος, ο οποίος μάλιστα απομάκρυνε τα Μ.Μ.Ε. από τους χώρους του εργοστασίου. Ήταν μια πρωτόγνωρη απόφαση στην ιστορία της εταιρίας, που δεν έμεινε ασχολίαστη και προκάλεσε σοβαρά ερωτηματικά καθώς θεωρήθηκε παντελώς άστοχη, πολιτικά αλλά και ουσιαστικά (δεδομένου ότι ο Τύπος δεν παρίσταται μέσα στην αίθουσα της Γ.Σ.)

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στη Γ.Σ. ο Πρόεδρος της εταιρίας ανέφερε, σε μια αποστροφή του λόγου του, ότι «εφόσον δεν περάσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει οι παριστάμενοι να βρουν και νέο Πρόεδρο» υπονοώντας ίσως ότι χωρίς ρευστό δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει η εταιρία.














Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/