Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Τι έγινε στην σύσκεψη των Συνδέσμων Βιομηχανιών Θράκης με τον αρμόδιο υπουργό;

Ξεκολλά η επιδότηση του 12% κι αρχίζουν οι πληρωμές του πρώτου εξαμήνου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ


Οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Θράκης, είχαν στις 10 Μαΐου 2011 στην Αθήνα, συνάντηση, για το θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής, με τον αρμόδιο για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης, υφυπουργό Οικονομίας, περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα. Στη συνάντηση στην οποία παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, αναλύθηκε η κρισιμότητα της στιγμής για την ενίσχυση της ρευστότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής και η αναγκαιότητα για την άμεση καταβολή στους δικαιούχους των όποιων οφειλόμενων από την Πολιτεία. Κυρίαρχο η επιδότηση του 12%.

Συγχρόνως και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν απόψεις, για τον τρόπο που θα μπορούσαν στο εξής να εξασφαλισθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε αυτό το ποσό να εντάσσεται έγκαιρα στη ρευστότητα των μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Αποτελέσματα της συνάντησης ήταν:

α) Η εξόφληση εντός του τρέχοντος μηνός ενός από τα πέντε καθυστερημένα εξάμηνα.

Β) Ανελήφθη επίσης η υποχρέωση, εκ μέρους του υφυπουργού και σε συνεργασία με τον επίσης αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, να διερευνηθούν και να εξασφαλισθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε οι δικαιούχες μεταποιητικές επιχειρήσεις και μόνο, να λαμβάνουν έγκαιρα αυτά που με το σχετικό Νόμο θεσπίστηκαν και δικαιούνται.

«Ευελπιστούμε πως πέρα από την άμεση καταβολή των οφειλομένων τουλάχιστον ενός εξαμήνου, θα υπάρξει και εξέλιξη και για μια ταχύτερη εκταμίευση, των υπολοίπων στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Στη διαρκή προσπάθεια των συνδέσμων μας, για την επίλυση του θέματος και στην τελευταία της φάση (που ξεκίνησε με το κοινό διάβημα – 18/04/2004 – προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό), αξιολογούμε και θεωρούμε θετικότατη τη συμβολή, τόσο του Α. Δερμετζόπουλου, βουλευτή Έβρου, που κατέθεσε τη σχετική επερώτηση, όσο και του Σ. Ξυνίδη, για την ένθερμη υποστήριξη για το θέμα και για τη γενικότερη συναντίληψή του σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την παραγωγική μεταποιητική βάση της περιοχής μας» τονίζεται σε δελτίο τύπου όπου δεν παραλείπονται και οι αβρόφρονες ευχαριστίες σε κάθε άλλο αρμόδιο που συνέδραμε και βοήθησε την προσπάθειά τους αναφέρουν οι πρόεδροι των συνδέσμων. Για τους Συνδέσμου Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Θράκης παρέστη ο πρόεδρος Χρήστος Γιορδαμλής, για το σύνδεσμο Ροδόπης ο Γεώργιος Νικολαΐδης – πρόεδρος του Δ.Σ., για το σύνδεσμο Ξάνθης ο πρόεδρος Βασίλειος Σκαρλάτος.


.