Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Προς 24ωρη απεργία την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί

Σε κοινές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν οι καθηγητές κατά τη συνεδρίαση των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ)

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε κοινές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν οι καθηγητές και, ως πρώτο βήμα, θα ζητήσουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Οκτωβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατάφερε πάντως να περάσει την πρότασή του για τριήμερη απεργία στις 24,25 και 26 Οκτωβρίου. Επίσης απορρίφθηκαν προτάσεις για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται αμφίβολο αν θα προχωρήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στην εισήγησή του για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όλα δείχνουν ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, θα προχωρήσουν από κοινού το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε και η 68η Σύνοδος των Πρυτάνεων που στην Κομοτηνή. Σημεία αιχμής ήταν η οικονομική κρίση που επιδρά καταλυτικά στην οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, με τις συνεχείς περικοπές των πιστώσεων, αλλά και η εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου.

.