Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Στο πλευρό της Τουρκίας η Ελλάδα, έτοιμη να παράσχει βοήθεια

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του είχε ο υπ. Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης
Χείρα βοηθείας στη γειτονική χώρα και από το Ισραήλ, παρά τη μεγάλη κρίση στις σχέσεις τους
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για την ετοιμότητα του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής που έπληξε τη γειτονική χώρα με την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μεσημέρι στην επαρχία Βαν, ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό και ενημέρωσε τον κ. Νταβούτογλου για την ετοιμότητα του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές Αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Το Ισραήλ, ανακοίνωσε επίσης  ότι είναι πρόθυμο να παράσχει στην Τουρκία από φαγητό, φάρμακα, ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό καθώς και σωστικά συνεργεία. Ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι αναμένει την απάντηση από την Άγκυρα.


Τουλάχιστον πενήντα πτώματα και εκατόν πενήντα τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο στην πόλη Ερσίς, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Βαν όπου ήταν και το επίκεντρο του σημερινού σεισμού.
Στο μεταξύ, ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν του σεισμού. Κάτοικος της πόλης Βαν δήλωσε: «Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν μέσα από τα συντρίμμια».

.