Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Απεργούν οι φύλακες στις... φυλακές Κομοτηνής

Διαμαρτύτονται γιατί στο νέο μισθολόγιο, “οι εξωτερικοί φρουροί, αν και ένστολοι
και ένοπλοι, αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου”


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς του γενικού καταστήματος κράτησης Κομοτηνής ξεκίνησαν από χθες 48ωρη απεργία, στα πλαίσια της κινητοποίησης που προκήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης. Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, “η απόφαση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος, μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου, στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί, αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου. Δεν υποτιμούμε την δουλειά γραφείου αλλά τονίζουμε την ιδιαιτερότητα της δουλειάς μας καθώς είμαστε η μοναδική ένστολη και ένοπλη υπηρεσία που χαρακτηριζόμαστε πολιτικό προσωπικό, την στιγμή που σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς στα καταστήματα κράτησης εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς λόγω ακριβώς της φύσης της δουλειάς. Διερωτόμαστε λοιπόν σύμφωνα με το γονατογράφημα στο οποίο εντασσόμαστε.
Για ποιο λόγο οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς, που ευθύνονται για την ασφάλεια μιας φυλακής να φέρουμε οπλισμό; Για ποιόν λόγο οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς να φέρουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα, με τα οποία η ίδια η πολιτεία μας έχει προμηθεύσει; Για ποιο λόγο οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς να τηρούμε κυλιόμενο ωράριο δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο συμπεριλαμβανομένων και όλων των Κυριακών και αργιών του έτους; Για ποιο λόγο οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς να φοράμε πλήρη στολή και εξάρτηση;
Εκτός από τον παραλογισμό της πολιτείας που προχωρά σε ορίζοντες με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες εργασίας μας, αντιμετωπίζουμε την λειψανδρία των εξωτερικών φρουρών την στιγμή που οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) έχουν φτάσει τις 400 και σε συνδυασμό με τη συσσώρευση των υποθέσεων στα Δικαστήρια, που χρειάζεται την ανάλογη δύναμη για την μετακίνηση και φύλαξη μεγάλου αριθμού κρατουμένων, καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια.

Δεν είμαστε υπερβολικοί σχετικά επί του θέματος, αρκεί να σας πληροφορήσουμε για ακόμη μια φορά ότι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 θα μετακινηθούν 50 κρατούμενοι στο Δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής. Τέλος επισημαίνουμε ότι δεν έχουμε πληρωθεί δεδουλευμένες ώρες νυχτερινών, εξαιρέσιμων και αργιών όλο το τρέχον έτος και μερικούς μήνες από το έτος 2010”, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος Νεκτάριος Κελεσίδης και ο γραμματέας Αθανάσιος Δαδινίδης.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/