Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής

Έγινε πριν από λίγο η κλήρωση των ομίλων της Δ' Εθνικής στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί και το Onsports ήταν εκεί για να σας μεταφέρει τις εξελίξεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πριν την έναρξη της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής της Δʼ Εθνικής, Βασίλης Τοπολιάτης, μίλησε προς τα σωματεία, θέτοντας τους όρους της συνεργασίας.

«Έχουμε υπηρετήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλοι μας στην Επιτροπή της Δʼ Εθνικής και θέλουμε τη συνεργασία μαζί σας για την ομαλή εξέλιξη του πρωταθλήματος. Τόσο εγώ που είμαι πρόεδρος στην ΕΠΣ Βοιωτίας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Εύβοιας και ο Μιχάλης Τζανόπουλος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.
Πρέπει όμως να μιλήσουμε για τους όρους συνεργασίας μας.
Κατʼ αρχήν καθυστερήσατε την κατάθεση δικαιολογητικών κυρίως για την καταλληλότητα των γηπέδων και τις συμβάσεις των προπονητών.
Από τις 141 ομάδες, μόλις 7 ομάδες έχουν την άδεια καταλληλότητας για γήπεδα από τις περιφέρειες. Προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα, γιατί ξέρουμε ότι οι περισσότερες περιφέρειες δεν έχουν συγκροτήσει αρμόδιες επιτροπές. Μέχρι το μεσημέρι θα σταλεί επιστολή σε όλες τις ΕΠΣ και μέσω αυτών θα δοθούν στις ομάδες. Πρόκειται για μια αίτηση για να τη στείλουν στις περιφέρειες προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες.
Οσον αφορά το ζήτημα του υποβιβασμού και το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο, ο ακριβής αριθμός θα καθοριστεί στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ και θα ανακοινωθεί. Ο αριθμός αυτός θα είναι σύμφωνος με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας, καθώς από την επόμενη περίοδο θα υπάρχουν 6 όμιλοι των 16 ομάδων στη Δʼ Εθνική.
Οι επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ είναι βεβαιωμένες και εγκεκριμένες, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα να εκταμιευτούν. Αυτό μας είπε ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, σε ένα θέμα που σας αφορά όλους. Εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε και είμαστε με το μέρος σας.
Για να ξεκαθαρίσουμε και το θέμα των εσόδων της Δʼ Εθνικής, είναι περίπου ένα ποσό των 380.000 ευρώ, από το οποίο πληρώνουμε τις μετακινήσεις των νησιωτικών ομάδων, αλλά και τις μετακινήσεις των διαιτητών.
Τα όποια προβλήματα έχετε από τον πειθαρχικό έλεγχο, δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα. Μπορείτε, όπως κάθε χρόνο, να στείλετε τα προβλήματά σας και τις προτάσεις σας για αλλαγές στην Ένωσή σας ως το τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια οι κατά τόπου Ενώσεις θα τις συγκεντρώσουν και θα τις συζητήσουν, για να καταλήξουν στις προτάσεις που θα στείλουν στην ΕΠΟ τον Μάιο. Και όποιες αλλαγές είναι να γίνουν θα αποφασιστούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Αυτή είναι η διαδικασία, δεν έχει νόημα να μιλάμε τώρα για πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε.
Αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν στην Δ' Εθνική, το θέμα πως και αν θα τα πληρώσουν βρίσκεται στα χέρια της νομικής υπηρεσίας και του λογιστηρίου της Ομοσπονδίας και αναμένουμε την απόφαση που θα λάβουν. Ολες οι ομάδες έχουν συμπεριληφθεί κανονικά στην κλήρωση».

Να σημειωθεί πως το παρών στην κλήρωση έδωσαν εκπρόσωποι των περισσοτέρων σωματείων των νότιων ομίλων, 5, 6, 7, 8, 9, ήταν μερικοί από τον 4ο όμιλο, ενώ από τους τρεις πρώτους ομίλους δεν προσήλθαν εκπρόσωποι ομάδων. Γι' αυτό η Επιτροπή της Δ' Εθνικής αποφάσισε να αρχίσει μετρώντας ανάποδα από τον 9ο όμιλο.

Στη συνέχεια άρχισε η διαδικασία της κλήρωσης που είχε τα εξής αποτελέσματα

1η αγωνιστική 1ος όμιλος
Εβρος Σουφλίου-ΑΕ Πιερέων
ΑΕ Αμπελοκήπων-Αρης Ακροποτάμου
Αετός Αρριανών-Προσοτσάνη
Εθνικός Σιδηροκάστρου-ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου
Ορφέας Ξάνθης-Ορφεας Ελευθερούπολης
Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης-Ελπις Σαππών
Νέα Χιλή-Καβάλα


Πηγή:  http://www.onsports.gr/